Ένας νεκρός και εικόνες καταστροφής μετά το μπαράζ σεισμών στην Ιταλία

27 Οκτωβρίου 2016 14:19

Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά τις ώρες αυτές η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια.Πολλοί κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς ενώ οι διασώστες έψαχναν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους μετά τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4 και 5,9 και 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά δύο και τριών ωρών.


Ένας νεκρός και εικόνες καταστροφής μετά το μπαράζ σεισμών στην Ιταλία
Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, ένας ηλικιωμένος εβδομήντα τριών ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά.
«Μιλάμε για σκηνές αποκάλυψης. Η πόλη μας τελείωσε. Κτίρια κατέρρευσαν και ζούμε μέσα στον πανικό και τον φόβο», λέει ένας κάτοικος. Οι σεισμοί «χτύπησαν» σφοδρότερα της πόλεις Visso, Ussita και Castelsantangelo sul Nera.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos