Τιμή-ρεκόρ για το διάσημο «happy birthday» φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

18 Νοεμβρίου 2016 12:09

Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε η τιμή πώλησης σε δημοπρασία του διάσημου φορέματος που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε όταν τραγούδησε το «happy birthday Mr President» στον John F Kennedy, φτάνοντας τα 4,8 εκατομμύρια δολάρια.


Το φόρεμα, σε χρώμα του δέρματος, κεντημένο στο χέρι με περισσότερα από 2.500 κρύσταλλα , εκτιμιόνταν πως θα έφτανε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, προτού βγει στο σφυρί σε δημοπρασία του οίκου Julien στο Λος Άντζελες.

Αγοράστηκε από την αλυσίδα μουσείων Ripley’s Believe It Or No, ξεπερνώντας σε τιμή το προηγούμενο πιο ακριβό φόρεμα που πουλήθηκε σε δημοπρασία και ήταν το λευκό κουστούμι που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «7 χρόνια φαγούρα», που έφτασε τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

Ο Edward Meyer αντιπρόεδρος της Ripley’s Believe It Or Not δήλωσε στο Press Association: «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο εμβληματικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας που υπάρχει. Στον 20ο αιώνα δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μόνο αντικείμενο που να αφηγείται την ιστορία της δεκαετίας του ’60, όσο αυτό το φόρεμα. Είναι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα φόρεμα».

Ο Meyer πρόσθεσε πως το φόρεμα πιθανόν θα εκτεθεί στο Ripley’s Believe It Or Not στο Χόλιγουντ, προτού μεταβεί σε διαφορετικά υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Το χειροποίητο Jean Louis φόρεμα ήταν τόσο στενό που λέγεται πως ράφτηκε επάνω στην Μονρόε λίγο πριν τραγουδήσει στον Κένεντι στις 19 Μαΐου 1962 εν όψει των 45ων γενεθλίων του.

Η σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκε νεκρή λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα, σε ηλικία 36 ετών.

Η Μονρόε τραγούδησε την δική της εκδοχή του «happy birthday» μπροστά σε 15.000 θεατές σε ένα δημοκρατικό έρανο στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ήταν μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της πριν από το θάνατό της από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η εμφάνισή της αυτή πυροδότησε τις φήμες για δεσμό μεταξύ της Μονρόε και του Κένεντι, που δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos