Η Γαλλία ψηφίζει κεντροδεξιό ηγέτη - Ποιος θα «παλέψει» ενάντια στη Λε Πεν;

20 Νοεμβρίου 2016 13:08

Στις κάλπες προσφεύγουν από το πρωί οι Γάλλοι ψηφοφόροι προκειμένου να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος των κεντροδεξιών που θα αντιμετωπίση την Μαρίν Λε Πεν στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.


Οι επτά υποψήφιοι του κεντροδεξιού κόμματος Les Republicains θα πρέπει να μειωθούν σε δύο.

Ο νικητής στον επόμενο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου, θα είναι ο υποψήφιος που θα προσπαθήσει να γίνει αρχηγός του κράτους στις 23 Απριλίου 2017.

Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που δεν είναι και τόσο δημοφιλή, αναμένεται να φύγει από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας τον επόμενο Απρίλιο.

Οι αναλυτές αναμένουν πως ο συντηρητικός υποψήφιος θα έρθει αντιμέτωπος με τον ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, την Μαρίν Λε Πεν, η οποία βρίσκεται πολύ υψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές της Κυριακής, είναι: οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας Αλέν Ζιπέ και Φρανσουά Φιγιόν, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Μπρούνο Λε Μερ και η πρώην υπουργός οικολογίας Ναταλί Κοσκιούσκο – Μοριζέ.

Οι ειδικοί λένε πως η ανάλυση των δημοσκοπήσεων δείχνει πως ο Ζιπέ έχει την καλύτερη ευκαιρία να νικήσει την Λε Πεν, αν κερδίσει το χρίσμα, αν όμως αποτύχει να εκλεγεί, οι υπόλοιποι, λιγότερο δημοφιλείς συντηρητικοί πολιτικοί μπορεί να δυσκολευτούν να νικήσουν την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου.

Η άνοδος της Λε Πεν, εν μέσω του αυξανόμενου φόβου της ισλαμικής τρομοκρατίας, έχει αποδοθεί στο ίδιο συναίσθημα που προκάλεσε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos