Ανησυχία μετά από την αυτοκτονία 4 ανδρών που έπεσαν θύμα σεξουαλικού εκβιασμού online

01 Δεκεμβρίου 2016 13:37

Σε ανησυχητικά επίπεδα έχει φτάσει στη Βρετανία μια νέα και συνεχώς αυξανόμενη διαδικτιακή απάτη η οποία οδήγησε στην αυτοκτονία τέσσερις άνδρες μετά τον σεξουαλικό εκβιασμό που υπέστησαν από πανέμορφες γυναίκες που τους προσέγγισαν στα social media.


Τα τέσσερα θύματα έπεσαν θύμα απάτης όταν εντυπωσιακές νεαρές γυναίκες, αφού τους υπέβαλαν αίτημα φιλίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους ώθησαν να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις μέσω διαδικτύου ή να εκτέθουν τα απόκρυφά τους σημεία.
Στη συνέχεια τους εκβίαζαν να καταβάλουν μεγάλα ποσά εν μέσω απειλών ότι η καταγεγραμμένη επικοινωνία τους θα φτάσει στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, στο οποίο είχαν ήδη αποκτήσει πρόσβαση.
Σύμφωνα με επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας, το φαινόμενο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 18 μήνες.

«Πέρσι είχαμε περίπου 300 περιπτώσεις στη Μ. Βρετανία ενώ φέτος έχουν καταγραφεί ήδη 900, ενώ υποψιάζομαι ότι ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος, ωστόσο πολλοί δεν προχωρούν σε καταγγελία καθώς φοβούνται τον εξευτελισμό που θα μπορούσε να φέρει η αποκάλυψη των σεξουαλικών αυτών πράξεων», αναφέρει ο Μάρτιν Χιούιτ.
Ο 17χρονος Ronan Hughes δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εξευτελιστικό εκβιασμό παρότι τον είχε αποκαλύψει στην οικογένειά του.
Ανησυχία μετά από την αυτοκτονία 4 ανδρών που έπεσαν θύμα σεξουαλικού εκβιασμού online -Ο 17χρονος Ronan Hughes δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εξευτελιστικό εκβιασμό παρότι τον είχε αποκαλύψει στην οικογένειά του.

Ένα από τα θύματα ο 17χρονος μαθητής Ronan Hughes, ο οποίος πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες του και στη συνέχεια να του ζητούνται 3.000 λίρες προκειμένου να μην δημοσιευτούν. Ο μαθητής αυτοκτόνησε παρότι είχε αποκαλύψει την απειλή στους γονείς του καθώς και στην αστυνομία του County Tyrone, στη Βόρεια Ιρλανια.
Ο Ντάνιελ Πέρι, από τον Dunfermline, επίσης 17 ετών, αφαίρεσε τη ζωή του μετά από απειλές ότι θα αποκαλυφθούν πολύ προσωπικές online συνομιλίες με νεαρή γυναίκα.
Ο Ντάνιελ Πέρι, επίσης 17 ετών, έπεσε επίσης θύμα σεξουαλικού εκβιασμού.
Ανησυχία μετά από την αυτοκτονία 4 ανδρών που έπεσαν θύμα σεξουαλικού εκβιασμού online -Ο Ντάνιελ Πέρι, επίσης 17 ετών, έπεσε επίσης θύμα σεξουαλικού εκβιασμού.

Η αστυνομία δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τις άλλες δύο αυτοκτονίες, είπε ωστόσο ότι και οι δύο έλαβαν χώρα πέρυσι προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να έχουν γίνει και άλλες.
Ο 58χρονος Κάρπεντερ Τζον Περν από το Πλίμουθ παραδέχθηκε ότι έστειλε γυμνές φωτογραφίες του σε ένα κορίτσι που του είπε ότι το όνομά της ήταν Έιντζελ. Ωστόσο στη συνέχεια η Έιντζελ αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρας, ο οποίος απαιτούσε χρήματα. Αρνήθηκε να πληρώσει.
Τα περισσότερα θύματα στη Βρετανία είναι ηλικίας 18-24 ετών, με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 82 έτη και το νεαρότερο τα 14. Κάποιες γυναίκες έπεσαν επίσης θύμα εκβιασμού.
Η αστυνομία συνιστά από τα θύματα να μην πληρώνουν ή να πανικοβάλονται, αλλά να κλείνουν τους λογαριασμούς τους στα social media και να αναφέρουν το συμβάν.
Μάλιστα ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει και μια ταινία με στόχο να βοηθήσει τα πιθανά θύματα να αναγνωρίσουν μια ύποπτη προσέγγιση παρέχοντας online συμβουλές.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos