Τελικό αποτέλεσμα στην Ιταλία: Οχι 59,11% - Ναι 40,89%

05 Δεκεμβρίου 2016 14:58

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του «Οχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας.


Τελικό αποτέλεσμα στην Ιταλία: Οχι 59,11% - Ναι 40,89%
Σύμφωνα με αυτό, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής:
ΟΧΙ 59,11%
ΝΑΙ 40,89%
Ποσοστό συμμετοχής 65,47%.
Τελικό αποτέλεσμα στην Ιταλία: Οχι 59,11% - Ναι 40,89%-

Πώς ψήφισαν οι Ιταλοί
Σ'ύμφωνα με το ιταλικό Sky TG24, πιο θερμοί απέναντι στο νέο στάθηκαν οι νεότεροι ψηφοφόροι. Ειδικότερα οι ηλικίες 18-34 ετών ψήφισαν ως εξής:
ΟΧΙ: 81%
ΝΑΙ: 19%
Στις ηλικίες 35-54 ετών, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:
ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ:33%
Μόνο οι ηλικίες άνω των 55 ετών ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ του «ναι»:
ΟΧΙ: 47%
ΝΑΙ: 53%
Ανοικτά υπέρ του ΝΑΙ τάχθηκαν οι ψηφοφόροι του εξωτερικού σε ποσοστό 64,92%, με τους κατοίκους της Ιταλίας να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα.

Ποιες περιοχές στήριξαν τον Ρέντσι
Μόνο τρεις περιοχές της Ιταλίας φαίνεται πως έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην συνταγματική αναθεώρηση που θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι μετά την μεγάλη ήττα του στο χθεσινό δημοψήφισμα (η διαφορά κόντεψε να φτάσει στο 20%), δήλωσε πως θα υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του.

Ποιες περιοχές όμως ήταν αυτές που στήριξαν τον πρωθυπουργό της χώρας;

Όπως φαίνεται, μόνο σε τρεις περιοχές και μάλιστα στη βόρεια και την κεντρική Ιταλία, υπερίσχυσε το «ναι» και είναι οι: Trentino Alto Adige, Emilia Romagna και η Τοσκάνη. Στις πλούσιες αυτές περιοχές του Βορρά, το «ναι» επικράτησε στην Μπολόνι,α το Μιλάνο, τη Μοντένα, την Φλωρεντία, την Πίζα και την Σιένα, ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη καταψήφιση των μέτρων για συνταγματική αναθεώρηση του Ρέντσι, στη Ρώμη όπου το «όχι» επικρατεί του «ναι» με ποσοστό 59,42% έναντι 40,58 αντίστοιχα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos