Συγκλονίζουν τα μηνύματα των θυμάτων στην αποθήκη: «Μαμά, θα πεθάνω»

07 Δεκεμβρίου 2016 12:24

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες των απελπισμένων μηνυμάτων που έστειλαν μερικά από τα θύματα της πυρκαγιάς σε αποθήκη στην Καλιφόρνια, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.


Οι ερευνητές μίλησαν για τις τελευταίες στιγμές των νεαρών θυμάτων ενώ επιβεβαίωσαν πως η πυρκαγιά δε φαίνεται να ξεκίνησε σκόπιμα και μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο ψυγείο ή άλλη ηλεκτρική συσκευή.

Οι αρχές έχουν ερευνήσει και έχουν καθαρίσει πάνω από το 96% του απανθρακωμένου κτιρίου στο Όκλαντ ενώ έχουν εξακριβωθεί σχεδόν όλες, εκτός από μία, οι ταυτότητες των 36 θυμάτων.

Ο Σερίφης της περιοχής Γκρεγκ Αχέρν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως μία μητέρα μοιράστηκε το κείμενο που έλαβε από την κόρη της, την ώρα που εκτυλισσόταν η τραγωδία την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

«Μαμά, πεθαίνω» έγραφε στο μήνυμα.

Ο Αχέρν πρόσθεσε επίσης πως δύο θύματα βρέθηκαν αγκαλιασμένα από τους πυροσβέστες.

Ο λοχίας Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του τμήματος του σερίφη, δήλωσε πως αξιωματούχοι μίλησαν εκτενώς με τις οικογένειες των θυμάτων για τις οδυνηρές τελευταίες στιγμές των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο ίδιος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Είχαμε πολλές συζητήσεις με τα μέλη των οικογενειών, πολύ οικείες συνομιλίες για τις τελευταίες στιγμές που μπορεί να μίλησαν με τα παιδιά τους ή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και είναι πράγματα τα οποία θα κουβαλούν για πάντα στη ζωή τους. Τα παιδιά έστελναν μηνύματα στους γονείς τους, λέγοντάς τους πως τους αγαπούν και πως επρόκειτο να πεθάνουν».

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης – που είχε μετατραπεί σε ένα καλλιτεχνικό στέκι και φιλοξενούσε ένα ρέιβ πάρτι – ζήτησε συγνώμη αλλά δήλωσε πως δεν φταίει για την τραγωδία.

Συγκλονίζουν τα μηνύματα των θυμάτων στην αποθήκη: «Μαμά, θα πεθάνω»
Ο Ντέρικ Ίον ΑΛμένα δήλωσε στο NBC πως συνήθως κοιμόταν στο κτίριο – γνωστό ως Πλοίο-Φάντασμα – με τα τρία του παιδιά, αλλά εκείνη την νύχτα πήγαν σε ένα ξενοδοχείο, επειδή ένιωθε «εξαντλημένος». Όπως δήλωσε: «Είμαι εδώ μόνο για να πω ένα πράγμα. Λυπάμαι πραγματικά».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos