Αιγύπτια που ζυγίζει 500 κιλά θα εγχειριστεί στην Ινδία

08 Δεκεμβρίου 2016 12:53

Μια 36χρονη Αιγύπτια, που θεωρείται η πιο βαριά γυναίκα στον κόσμο καθώς ζυγίζει 500 κιλά, πρόκειται να εγχειριστεί από Ινδό γιατρό προκειμένου να χάσει βάρος.


Η Εμαν Αχμεντ πρόκειται να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ στο Μουμπάι, όπου ο χειρουργός βαριατρικής Μουφαζαλ Λακνταγουάλα θα την υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση.
Αρχικά η πρεσβεία της Ινδίας στο Κάιρο αρνήθηκε να της χορηγήσει βίζα, ωστόσο μετά από ένα tweet που έστειλε ο χειρουργός στον υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων προσφέρθηκε άμεσα να βοηθήσει την 36χρονη.
Η οικογένεια της Εμαν αναφέρει ότι η γυναίκα δεν έχει βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια και ότι ζυγίζει 500 κιλά. Εάν ο ισχυρισμός αυτός αληθεύει, τότε πρόκειται για την πιο βαριά γυναίκα εν ζωή στον κόσμο, καθώς η κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες είναι μια Αμερικανίδα που ζύγιζε 292 κιλά το 2010.
Αιγύπτια που ζυγίζει 500 κιλά θα εγχειριστεί στην Ινδία-
Ο γιατρός που ανέλαβε πάντως το χειρουργείο, ανέφερε στο BBC ότι κρίνοντας από τις φωτογραφίες και τα ιατρικά έγγραφα, θεωρεί ότι η Εμαν ζυγίζει τουλάχιστον 450 κιλά. Όπως ανέφερε, ήταν 5 κιλά όταν γεννήθηκε και αργότερα διαγνώστηκε με ελεφαντίαση.

«Λένε πως όταν ήταν 11 ετών, απέκτησε πολύ γρήγορα βάρος εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε πλέον να στέκεται όρθια και αναγκαζόταν να «μπουσουλάει», τόνισε ο Λακνταγουάλα. Στη συνέχεια, υπέστη έμφραγμα, που την άφησε κλινήρη και έτσι δεν μπόρεσε να βγει ξανά από το σπίτι της. Την 36χρονη φροντίζουν η μητέρα και η αδελφή της, η οποία και κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την πτήση τσάρτερ.
Η γυναίκα αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα και θα παραμείνει στην Ινδία για δύο με τρεις μήνες, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση και να καταφέρει να αναρρώσει προτού επιστρέψει σπίτι της. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσουν δύο με τρία χρόνια, ώστε το βάρος της να μειωθεί κάτω από τα 100 κιλά.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τη βοηθήσω, δεν θα πω είμαι σίγουρος, γιατί πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή», πρόσθεσε ο γιατρός.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos