«Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα σε 1,5 χρόνο» λέει το φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

27 Ιανουαρίου 2017 08:42

ην κατάρρευση του ευρώ «βλέπει» το φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) Τεντ Μάλοχ, ένας άνθρωπος που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ.


Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Μάλοχ, επιχειρηματίας και υπέρμαχος του Brexit, δήλωσε ότι το ενιαίο νόμισμα μπορεί να μην υπάρχει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο για τις ΗΠΑ εάν η Βρετανία αποφάσιζε να «καθαρό Brexit».
Ισχυρίστηκε δε, ότι «μακριά από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών» η Βρετανία θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Κάθε προσπάθεια της Ε.Ε. να μπλοκάρει την αρχή διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ θα ήταν τόσο αλλόκοτο όσο ένας άντρας να προσπαθεί να αποτρέψει τη γυναίκα του από το να τον απατήσει» είπε ο ίδιος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλάκις δηλώσει ότι το Brexit ήταν μια σοφή επιλογή και μάλιστα προέβλεψε ότι το παράδειγμα της Γηραιάς Αλβιώνας θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.
«Πιστεύω ότι θα φύγουν και άλλοι. Πιστεύω ότι το να παραμείνει ενωμένη δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουν πολλοί» δήλωσε ο Τραμπ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα γίνει η πρώτη ξένη ηγέτης που θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία...
Το BBC, σε άρθρο γνώμης, αναφέρει ότι οι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών της Βρετανίας και των ΗΠΑ είναι συχνές αλλά πολύ λίγες έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο αυτή της Παρασκευής.
«Δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για παλιούς συμμάχους να ανανεώσουν τους όρκους φιλίας τους. Αυτοί οι δύο νέοι, αβέβαιοι ηγέτες χρειάζονται απτά αποτελέσματα και όχι μόνο συμβολικές κινήσεις» γράφει σε άρθρο του ο Γκάβιν Χιούγιτ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos