Σοκ στη Σλοβενία: Μεταδόθηκε «ζωντανά» μέσω Facebook η δολοφονία 26χρονου!

15 Φεβρουαρίου 2017 20:05

Δύο νεαροί Σλοβένοι που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν συμπατριώτη τους, σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook, προφυλακίστηκαν σήμερα, 24 ώρες μετά την αποτρόπαια επίθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.


Η προφυλάκιση των δύο υπόπτων αποφασίστηκε από τον δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση τους, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ.
Την επίθεση στον 26χρονο, που ήταν πεσμένος αναίσθητος στο έδαφος ενώ τον χτυπούσαν αλύπητα οι δράστες, είδαν στο Facebook 250.000 άνθρωποι. Μάλιστα, οι 400 από αυτούς πάτησαν και το κουμπί "Like"...
Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, σε ένα χωριό της ανατολικής Σλοβενίας, τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι δύο δράστες βρίσκονταν ακόμη εκεί και συνελήφθησαν ενώ το θύμα τους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου όμως ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.
Ο ένας από τους νεαρούς πιστεύεται ότι χτυπούσε τον 26χρονο ενώ ο δεύτερος βιντεοσκοπούσε τη σκηνή που μεταδιδόταν επί 20 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik, η αστυνομία ενημερώθηκε για την υπόθεση με ανώνυμο τηλεφώνημα αλλά πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "κατέβει" το επίμαχο βίντεο από το διαδίκτυο. Για την εφημερίδα Slovenske Novice το θύμα "πέθανε μπροστά στα μάτια της Σλοβενίας".
Πολλές επιθέσεις και δολοφονίες έχουν μεταδοθεί απευθείας στο Facebook τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας αποτροπιασμό σε όλον τον κόσμο. Στις αρχές Ιανουαρίου, στο Σικάγο, τέσσερις νεαροί πρόβαλαν ένα βίντεο στο οποίο ξυλοκοπούν επί μισή ώρα έναν άνδρα. Στη Σουηδία, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση τον βιασμό μιας γυναίκας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos