ΠΟΛΙΤΙΚΗ (890)

Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ανακοινώνει πλεόνασμα-ρεκόρ, όμως το κυβερνών CDU δεν καταφέρνει να ανακόψει την άνοδο του Μάρτιν Σουλτς και των Σοσιαλδημοκρατών.

Αποτελούσε μέχρι πρότινος έναν πραγματικό «πονοκέφαλο» για την Ανγκελα Μέρκελ, που όμως πλέον το μεγαλύτερό της πρόβλημα ακούει στο όνομα Μάρτιν Σουλτς.

Εχθρός για τους εχθρούς και... εν δυνάμει εχθρός για τους φίλους, ο Ερντογάν έχει καταφέρει, με τη στάση του, να αποκτήσει πολλούς αντιπάλους τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη τουρκική γειτονιά.

Την ώρα που το Λονδίνο επιδίδεται σε μια επίθεση γοητείας σε κράτη της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής ελπίζοντας να βρει συμμάχους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγορούν τη βρετανική κυβέρνηση ότι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» θα της γυρίσει μπούμερανγκ ρισκάροντας να αφήσει τη Βρετανία χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Να προχωρήσουν σε πραγματικά ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές χωρίς τον «μαφιόζο» Εντι Ράμα στην εξουσία ζητούν οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν τους δρόμους των Τιράνων μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην πρώτη μεγάλη εσωτερική πολιτική «μάχη» εν όψει των εκλογών που αναμένονται στην Αλβανία τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σε «εξέγερση» κάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ τους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, για να πείσουν τους ψηφοφόρους να αλλάξουν γνώμη και να ανατρέψουν το Brexit.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή