ΠΟΛΙΤΙΚΗ (866)

Η μεγάλη μέρα για τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα γίνει επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έφτασε. Οι τελευταίες πινελιές για την ορκωμοσία του έχουν μπει. Η προσομοίωση και οι τελικές πρόβες έχουν γίνει ώστε όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια.
ΕΘΝΟΣ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, σαν... αύριο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ. Η τουρκική Βουλή δίνει το πράσινο φως για την έλευση της υπερπροεδρίας Ερντογάν.

O Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χθες το βράδυ, ύστερα από τέσσερις γύρους ψηφοφορίας, κερδίζοντας τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος Τζιάνι Πιτέλα, καθώς καθοριστικό ρόλο για την εκλογή του διαδραμάτισε η συμφωνία του ΕΛΚ με το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλέγουν σήμερα οι 751 ευρωβουλευτές, σε μία επίμαχη ψηφοφορία αφού τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα δεν συμφώνησαν σε έναν κοινό υποψήφιο για να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά των ευρωφοβικών πολιτικών δυνάμεων.

Όταν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώρισε για πρώτη φορά το προσωπικό του Λευκού Οίκου, - τους περίπου 100 υπηρέτες, μπάτλερ, σεφ, υπεύθυνους για τον στολισμό και τους κλητήρες – είχε ένα βλέμμα έκπληξης στο πρόσωπό του. Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν είχε ποτέ συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι χρειάζονται για να χειριστούν το κτίριο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει στόχο ένα διαζύγιο εντός των κανόνων, αλλά σκληρό με την ΕΕ, θα εξηγήσει σε μεγάλη ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη και κατά την οποία θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Brexit, γράφουν σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή