×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Σκιές για... ηλεκτρονικά μυστικά από τη Χίλαρι

06 Μαρτίου 2015 11:04

Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επισήμως τις προεδρικές της φιλοδοξίες εν όψει των εκλογών του 2016, ωστόσο όσο πλησιάζει η αναμέτρηση, διάφορα σκάνδαλα που θα μπορούσαν να πλήξουν την εικόνα της εκλεκτής των Δημοκρατικών, της Χίλαρι Κλίντον, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Επιχειρώντας να μην τροφοδοτήσει την εικόνα που έχουν καλλιεργήσει οι αντίπαλοί της, οι οποίοι εμφανίζουν τους Κλίντον ως μυστικοπαθείς που ακολουθούν δικούς τους κανόνες, η Χίλαρι ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα μέιλ της, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις επιθέσεις του 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, κατά τις οποίες είχαν σκοτωθεί 4 Αμερικανοί

 

Τελευταίο επεισόδιο στις πολιτικές ίντριγκες «made in Ουάσιγκτον», μετά το δημοσίευμα για «ύποπτες δωρεές» στο ίδρυμα Κλίντον από την αλγερινή κυβέρνηση, είναι η αποκάλυψη που ήρθε μέσω των «Νιου Γιορκ Τάιμς», ότι ενόσω η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (2009-2013) χρησιμοποιούσε για την αλληλογραφία της προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση και όχι επίσημο κρυπτογραφημένο κυβερνητικό λογαριασμό, ως όφειλε. Η αποκάλυψη εγείρει διάφορα ερωτήματα, όπως π.χ. για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή την πρακτική, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και διαφάνειας, αφού με τον τρόπο αυτόν παρέκαμπτε τον έλεγχο.

Επιχειρώντας να δείξει ότι δεν κρύβει κάτι, αλλά και για να μην τροφοδοτήσει άλλο την εικόνα που έχουν καλλιεργήσει οι αντίπαλοί της, οι οποίοι εμφανίζουν τους Κλίντον μυστικοπαθείς που ακολουθούν δικούς τους κανόνες, η 67χρονη πρώην υπουργός και πρώην πρώτη κυρία έκανε γνωστό ότι ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα μέιλ της, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις επιθέσεις του 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, κατά τις οποίες είχαν σκοτωθεί 4 Αμερικανοί: «Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να δώσει τα μέιλ στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν το συντομότερο δυνατόν πριν από τη δημοσιοποίησή τους», δήλωσε η Κλίντον.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτή η δημοσιοποίηση θα πάρει χρόνο, ενδεχομένως μερικούς μήνες, λόγω του όγκου των μηνυμάτων (φέρεται να είναι περί τα 55.000) τα οποία πρέπει να εξεταστούν προτού δοθούν στη δημοσιότητα.

Ο Λευκός Οίκος δεν καταδίκασε αλλά ούτε και υπερασπίστηκε την Κλίντον, υπενθυμίζοντας ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν επίσημο κυβερνητικό λογαριασμό και σε αντίθετη περίπτωση να κρατούν αρχεία της αλληλογραφίας που πραγματοποιείται μέσω προσωπικών λογαριασμών.

Η αποκάλυψη ξένισε αρκετούς Δημοκρατικούς που αμφισβητούν την «κυριαρχία» Κλίντον, αλλά πολλά στελέχη του κόμματος υπερασπίστηκαν την 67χρονη πολιτικό, αποφεύγοντας? επιμελώς να απαντήσουν στα ερωτήματα περί ηθικής και αξιοπιστίας.

Κατά πόσο θα μπορούσαν τέτοιες αποκαλύψεις να? ψαλιδίσουν τις προεδρικές φιλοδοξίες της Κλίντον, η οποία σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι το φαβορί και διατηρεί εντυπωσιακό προβάδισμα 40-56 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της φερόμενης ως πιθανής αντιπάλου της, της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν;

Πολλοί πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα και ότι το εν λόγω σκάνδαλο θα ξεχαστεί σύντομα. Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο αισιόδοξοι που θεωρούν ότι η πρώην υπουργός δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρές πολιτικές προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο, μετά την εκστρατεία του 2008 για το χρίσμα, όταν ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, και τη χαρακτηρίζουν «κατάλοιπο» του παρελθόντος.

ΤΖΕΜΠ ΜΠΟΥΣ
Εβαλε στους χορηγούς του πλαφόν 1 εκ. $

«Αυτοσυγκράτηση» φέρεται να συνέστησε στους επίδοξους χορηγούς του ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα και ένας εκ των πιθανών υποψήφιων των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ, καλώντας τους να μη συνεισφέρουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια -έκαστος- για να τον στηρίξουν, όπως γράφει το drudge-report.

Πρόκειται για την πρώτη έκκληση τέτοιου είδους, η οποία ωστόσο φαντάζει λιγότερο εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ για ένα μόνο τρίμηνο.

Η εκπρόσωπός του Μπους αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, παρόλα αυτά το πρωτότυπο αυτό «μέτρο» αντανακλά τις ανησυχίες των συμβούλων του ρεπουμπλικάνου πολιτικού που θεωρούν ότι η ταυτόχρονη αποδοχή τεράστιων ποσών από ένα κλαμπ ζάπλουτων υποστηρικτών ενδέχεται να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο πρώην κυβερνήτης δεν είναι ανεξάρτητος αλλά «υποχρεωμένος» σε αυτή την «ελίτ». περιοδεία

Αν και επίσημα δεν έχει ξεκινήσει την εκστρατεία του, ο Μπους διανύει τον τρίτο μήνα μιας εντατικής περιοδείας ανά τη χώρα με στόχο τη συγκέντρωση πόρων. Και μπορεί να βάζει προσωρινό όριο στις δωρεές, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να διαμένει σε πολυτελή διαμερίσματα και ξενοδοχεία σε Μανχάταν και Φλόριντα, να συναντάται με μεγιστάνα των καζίνο στο Λας Βέγκας και άλλους πλούσιους και ισχυρούς.

Ο 62χρονος πολιτικός δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι «η διαφάνεια είναι απαραίτητη», παρότι όπως έγινε γνωστό και ο ίδιος ως κυβερνήτης της Φλόριντα διεκπεραίωνε επίσημες υποθέσεις μέσω προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos