Κάμερον: Στη διάθεση της Γαλλίας η βάση μας στο Ακρωτήρι της Κύπρου

23 Νοεμβρίου 2015 12:32

Την πεποίθησή του ότι η Βρετανία οφείλει να εμπλακεί πιο ενεργά στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και να συνδράμει την Γαλλία στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί κατά τζιχαντιστικών στόχων στην Συρία, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, θέτοντας στη διάθεση της Γαλλίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο.

«Σήμερα, πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι από τη γαλλική αεροπορία που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα» ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών», δήλωσε ο Ολάντ, αναφερόμενος «στις κοινές υποχρεώσεις» τις οποίες Παρίσι και Λονδίνο έχουν σε αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία οφείλει να πραγματοποιήσει μαζί με τη Γαλλία και άλλους εταίρους αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.

«Υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Ολάντ για να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι και η Βρετανία πρέπει να κάνει το ίδιο.Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσω στο κοινοβούλιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους» σημείωσε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Γαλλία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.

Μαζί στο Bataclan
Sήμερα το πρωί, Ολάντ και Κάμερον επισκέφθηκαν το θέατρο Bataclan στο Παρίσι, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Σήμερα το πρωί βρίσκομαι στο Παρίσι για να συναντήσω τον Πρόεδρο Ολάντ και να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγιο του γαλλικού λαού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Σταθήκαμε πλάι-πλάι έξω από το καφέ Μπατακλάν» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Ντ. Κάμερον, o οποίος ανέβασε και την σχετική φωτογραφία.

Λίγο πριν κατευθυνθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων για τις συνομιλίες, οι δυο ηγέτες άφησαν από ένα τριαντάφυλλο έξω από το Μπατακλάν όπου οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δεκάδες θαμώνες την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos