Σαρωτική επικράτηση της Χίλαρι στο πρώτο debate

27 Σεπτεμβρίου 2016 13:35

Τη Χίλαρι Κλίντον δείχνουν ως αδιαμφισβήτητη νικήτρια στην κρίσιμη πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως μετά το debate που σημαδεύτηκε από στιγμές έντασης και πολλές διακοπές.

ΕΘΝΟΣ On Line
10:15, , ενημερώθηκε 10:41

Σαρωτική επικράτηση της Χίλαρι στο πρώτο debate

Δημοσκόπηση της ORC που διεξήχθη για λογαριασμό του CNN δείχνει ότι το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε του Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο μόλις το 27% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ήταν ο νικητής του ντιμπέιτ. Σύμφωνα με τους τηλεθεατές που παρακολούθησαν την τηλεμαχία, η Χίλαρι εξέφρασε τις απόψεις της πιο καθαρά δείχνοντας μεγαλύτερη κατανόηση των θεμάτων.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ των αναγνωστών της ιστοσελίδας του CNN.

Και οι επενδυτές, όμως θεωρούν την Κλίντον νικήτρια στην τηλεμαχία, καθώς οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο έπειτα από μια νευρικότητα στις αγορές που παρατηρήθηκε στην αρχή, ενώ το πέσο Μεξικού εκτινάχθηκε σήμερα. Οι πιθανότητες η Κλίντον να επικρατήσει του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου έχουν αυξηθεί επίσης στις on-line αγορές στοιχημάτων.

Η Χίλαρι Κλίντον επωφελήθηκε από την εμπειρία της στην εξωτερική πολιτική για να παρουσιαστεί ως εγγύηση του λόγου -και των συμμαχιών- της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της πρώτης της τηλεμαχίας απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Επικαλούμενη τα «ερωτηματικά και τις ανησυχίες» που εκφράστηκαν από ηγέτες σε όλο τον κόσμο για τις θέσεις ενός λαϊκιστή επιχειρηματία, η πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της κυβέρνησης Ομπάμα, πολύ άνετη και έχοντας συνείδηση του πλεονεκτήματός της στο κεφάλαιο εξωτερική πολιτική, υιοθέτησε ένα ύφος απόλυτα προεδρικό.
Σαρωτική επικράτηση της Χίλαρι στο πρώτο debate

«Σπουδαίο ντιμπέιτ»
«Αισθάνεσθε καλά απόψε;» ρώτησε η Κλίντον υποστηρικτές της μετά το τέλος της τηλεμαχίας. «Εγώ σίγουρα. Είχαμε ένα σπουδαίο ντιμπέιτ». Από τη μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αυτός είναι ο νικητής, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο χώρο όπου διεξήχθη η τηλεοπτική αναμέτρηση.

Εντάσεις και διακοπές
Η πρώτη κρίσιμη τηλεμαχία (η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου), που -σύμφωνα με αναλυτές - θα έχει ενδεχομένως αποφασιστική σημασία για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας, σημαδεύτηκε από σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Αφού χαιρετήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία χαμογελώντας, οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει. Πολλές μάλιστα ήταν οι φορές που διέκοπταν ο ένας τον άλλο με σχόλια και τοποθετήσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos