Ο Ρέντσι έφτιαξε προϋπολογισμό αντι-λιτότητας

17 Οκτωβρίου 2016 10:31

Εναν αρκετά φιλόδοξο προϋπολογισμό για το 2017 παρουσίασε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, καθώς σύμφωνα με αυτόν θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο (τουλάχιστον 7.000 γιατροί και νοσοκόμοι), θα ανανεωθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θα αντικατασταθεί από έναν άλλο οργανισμό η υπηρεσία είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο, Equitalia.


Ο προϋπολογισμός αυτός θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Βουλή αλλά και να πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός, η Equitalia θα αντικατασταθεί από έναν οργανισμό που θα εισπράττει χρήματα, αλλά με χαμηλότερους τόκους και πρόστιμα. Επίσης, σύμφωνα με τον Ρέντσι, οι συνταξιούχοι που έχουν μηνιαίες απολαβές μικρότερες των χιλίων ευρώ θα πάρουν και 14η σύνταξη, ενώ οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας και είναι από 63 ετών και πάνω θα έχουν δικαίωμα να κάνουν τα χαρτιά τους για πρόωρη συνταξιοδότηση, πληρώνοντας όμως τη διαφορά με ειδικό δάνειο, το οποίο θα πρέπει να ξεχρεώσουν σε 20 χρόνια.
Επιπλέον, όσοι επιχειρηματίες προχωρούν σε ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού θα έχουν φοροελαφρύνσεις, ενώ 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα πάνε για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
Προσφυγικό
Στον προϋπολογισμό, επίσης, παρουσιάζονται μέτρα για το Προσφυγικό, καθώς και για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και την καταπολέμηση της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, στις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ένδειας θα δοθούν 1,1 δισ. ευρώ περισσότερα από τη φετινή πρόβλεψη, για την αντισεισμική θωράκιση θα δοθούν 4,5 δισ. ευρώ και για το Προσφυγικό κάθε δήμος που κάνει δεκτό έναν πρόσφυγα ή μετανάστη θα λαμβάνει 500 ευρώ για κάθε περίπτωση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos