Ανατροπή στο Brexit: Η Βουλή αποφασίζει την εκκίνηση της διαδικασίας

03 Νοεμβρίου 2016 14:02

Την έγκριση του κοινοβουλίου χρειάζεται η βρετανική κυβέρνηση για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας (London's High Court of Justice).


Η απόφαση ανακοινώθηκε όταν ο Μπιγκ Μπεν σήμανε 13.00 το μεσημέρι (ώρα Αγγλίας) και στην ουσία καθορίζει ένα «μαλακό» Brexit, όπως εξάλλου ανακοίνωσε ότι προτιμά και η Ανγκελα Μέρκελ, έναντι ενός «σκληρού» όπως φαίνεται να προτιμούν οι υπουργοί και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Δικαιώνοντας τους βουλευτές που έχουν προσφύγει κατά της κυβέρνησης, το Ανώτατο Δικαστήριο αφήνει πλέον ανοικτή την πιθανότητα η απόφαση για Brexit να ακυρωθεί στην πράξη καθώς, υπενθυμίζεται, ότι στο δημοψήφισμα η πλειοψηφία των βουλευτών είχε ταχθεί με την πλευρά της «παραμονής», αν και πολλοί έκτοτε έχουν εκφραστεί θετικά για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ενωση.
Βέβαιο θεωρείται ωστόσο ότι η πλευρά της κυβέρνησης θα προσφύγει εκ νέου στο Ανώτατο Δικατήριο του Ηνωμένου Βασιλείου (Supreme Court) με την υπόθεση να υπολογίζεται ότι θα ανοίξει εκ νέου τον Δεκέμβριο και την απόφαση να βγαίνει σίγουρα πριν από τον Μάρτιο, όταν η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα ενεργοποιήσει το Αρθρο 50 για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos