Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες

25 Νοεμβρίου 2016 16:09

Νέες απειλές κατά της Ευρώπης από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του ανέφερε πως θα ανοίξει τα σύνορα της χώρας του και θα πλημμυρίσει η Ευρωπαίκή Ένωση με πρόσφυγες.


Μιλώντας σε γυναικείες οργανώσεις ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: Μην μας πιέζετε, μην μας απειλείτε. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι πύλες των συνόρων θα ανοίξουν.
«Ποτέ δεν μεταχειριστήκατε την ανθρωπότητα με ειλικρίνια και δεν προστρέξατε στους ανθρώπους με δικαιοσύνη. Δεν περισυλλέξατε μωρά που ξεβράστηκαν στις ακτές της Μεσογείου. Εμείς είμαστε αυτοί που τρέφουμε περίπου 3,5 εκατ. πρόσφυγες στη χώρα μας», πρόσθεσε ο τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet.
«Δεν τηρήσατε την υπόσχεσή σας. Όταν 50.000 εμφανίστηκαν στο Kapikule (συνοριακή πύλη) κλαψουρίζατε και ρωτούσατε "τι θα κάνουμε αν η Τουρία ανοίξει τις συνοριακές πύλες". Κοιτάξτε, αν το προχωρήσετε περισσότερο, αυτές οι πύλες θα ανοίξουν. Να το ξέρετε», πρόσθεσε.

«Εμείς δεν σηκώνουμε απειλές» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Αντίστοιχες απειλές είχε εκτοξεύσει και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ,ο οποίος αντιδρώντας στην ψήφισμα της Ευρωβουλής δήλωσε χθές ότι «εάν οι πρόσφυγες περάσουν τα τουρκικά σύνορα, θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos