Προκαλεί και ο Τσαβούσογλου: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος»

01 Δεκεμβρίου 2016 13:35

Ως τουρκικό έδαφος περιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τα Ίμια σε έγγραφη απάντησή του προς τούρκο βουλευτή σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι η Άγκυρα «δεν αποδέχεται τη δημιουργία από την Ελλάδα de facto καταστάσεων επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς».


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Milliyet, στην ερώτηση του τούρκου βουλευτή, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εθνική πολιτική για τα Ίμια (Καρντάκ, όπως τα ονομάζουν στην Τουρκία). Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».
Αναλυτικά η απάντηση του τούρκου ΥΠΕΞ όπως δημοσιεύεται στην Milliyet:

«Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Οι συνθήκες αυτές περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos