Οι μεγάλες βλέψεις της Ιβάνκα Τραμπ

03 Δεκεμβρίου 2016 16:57

De facto πρώτη κυρία, σύμβουλος του προέδρου, διευθύντρια επιχειρήσεων και... ακτιβίστρια. Η πολύ πιο μετριοπαθής στη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της σε σύγκριση με τον πατέρα της, Ιβάνκα Τραμπ, δεν είναι καθόλου μετριοπαθής στους στόχους της, φιλοδοξώντας να προωθήσει ζητήματα και να αναλάβει αρμοδιότητες που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.


Η 35χρονη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ θέλει να γίνει η πρώτη «πρώτη θυγατέρα» στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία που θα διαδραματίσει μεγαλύτερο δημόσιο ρόλο και από την πρώτη κυρία. Εδώ και πολλούς μήνες, αλλά κυρίως μετά τη νίκη του πατέρα της στις αμερικανικές εκλογές, η Ιβάνκα προβάλλεται ως η γέφυρα ανάμεσα σε εκείνον και την αριστερή ελίτ, τους μετριοπαθείς και τους Δημοκρατικούς, που βρίσκουν αποκρουστικό το ύφος και τις δηλώσεις του νέου πλανητάρχη. Και παρόλο που δεν σκοπεύει να μετακομίσει από το Μανχάταν στην Ουάσιγκτον, βρίσκεται στην αναζήτηση βοηθών και επικεφαλής προσωπικού για να τη βοηθήσουν να διαμορφώσει τον νέο της ρόλο.
Εκτός από την ανάληψη ακόμα μεγαλύτερων αρμοδιοτήτων στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του πατέρα της, η φιλόδοξη κόρη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ κάνει και άλλα σχέδια. Σύμφωνα με πηγή του Politico, η Ιβάνκα θέλει τώρα να αναλάβει ανεπίσημα το «χαρτοφυλάκιο» της κλιματικής αλλαγής και να επικεντρωθεί σε μια εκστρατεία για το ζήτημα, το οποίο ο πατέρας της έχει χαρακτηρίσει... απάτη των Κινέζων.

Στόχοι
Οπως ανέφερε η πηγή της ιστοσελίδας, αυτήν την περίοδο το πρώην μοντέλο εξετάζει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα και τη λάμψη της για να μιλήσει για το ζήτημα.
Πάντως η Ιβάνκα φαίνεται να είναι συνεπής στις απόψεις της και η κλιματική αλλαγή δεν είναι η μόνη «αριστερή» θέση που προσπαθεί να περάσει: στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων το περασμένο καλοκαίρι προώθησε ζητήματα όπως η μισθολογική ισότητα και διάφορα οικογενειακά θέματα. Και επειδή πολλές απόψεις της είναι αντίθετες με εκείνες του πατέρα της, αυτό που σχεδιάζει προς το παρόν είναι να εστιάσει στο να δώσει ένα θετικό στίγμα για ζητήματα τα οποία θέλει να αναλάβει και να παραμείνει σιωπηλή στα υπόλοιπα.

Οι νέες αρμοδιότητες της 35χρονης κόρης του Τραμπ ενέχουν μια αναπόφευκτη σύγκρουση συμφερόντων. Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση των δικών του επιχειρηματικών συμφερόντων με τις προεδρικές του αρμοδιότητες, αναμένεται να αυξηθούν οι ευθύνες της κόρης του στον οικογενειακό όμιλο.
Οι μεγάλες βλέψεις της Ιβάνκα Τραμπ
Ομως παραμένει θολό το πώς θα καταφέρει να παντρέψει τις θέσεις και την πολιτική της με τη διεύθυνση ενός διεθνούς ομίλου branding και real estate. «Αν ο κόσμος δει την Ιβάνκα να αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου και να επηρεάζει την πολιτική, τότε θα την κατηγορήσουν για σύγκρουση συμφερόντων», ανέφερε η Κάθριν Τζέλισον, ειδικός στις σπουδές επί των πρώτων κυριών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. ?

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Αν η Ιβάνκα καταφέρει να περάσει τις θέσεις της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα καθησυχάσει μια μερίδα Αμερικανών που της στέλνουν μηνύματα στα social media φοβούμενοι πως ο Τραμπ θα καταργήσει τα σημαντικά μέτρα που έλαβε ο Ομπάμα. Σημειώνεται πως μόλις πριν από μερικές ημέρες ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρινς Πρίμπους, δήλωσε ότι η σταθερή θέση του Τραμπ είναι ότι «τα περισσότερα από αυτά είναι ένα μάτσο ανοησίες».

www,ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos