Παραίτηση Ρέντσι μετά τη μεγάλη ήττα - Το βλέμμα τώρα στον πρόεδρο Ματαρέλα

05 Δεκεμβρίου 2016 14:55

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η βαριά ήττα του Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση καθώς, με μεταμεσονύκτιο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως αναλαμβάνει «την ευθύνη της ήττας», προανήγγειλε συνεδρίαση του «τελευταίου υπουργικού συμβουλίου» για σήμερα το απόγευμα και παραίτησή του.

«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος ενώ έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών.
Η ανακοίνωση της παραίτησης ήρθε μετά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρώτου αποτελέσματος στο δημοψήφισμα και την ώρα που τόσο η Λέγκα του Βορρά, το λαϊκιστικό κόμμα της ιταλικής δεξιάς, όσο και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ζητά την άμεση διενέργεια εκλογών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos