Τραμπ για το νέο Air Force One: Ακυρώνω την παραγγελία!

07 Δεκεμβρίου 2016 12:29

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θέλει να μειώσει το κόστος της κυβέρνησης, ακυρώνοντας την εντολή για νέα αεροπλάνα που θα μεταφέρουν τον Αμερικανό πρόεδρο.


Ο Τραμπυ έγραψε στο Twitter: «Η Boeing κατασκευάζει ένα ολοκαίνουριο 747 Air Force One για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παραγγελία ακυρώνεται!».

Η κυβέρνηση έχει συνάψει σύμβαση με την Boeing για την κατασκευή δύο η περισσότερων νέων αεροσκαφών.
Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να θέτει υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία που παρέθεσε ο Τραμπ. «Μερικά από τα στατιστικά στοιχεία που έχουν αναφερθεί, μπορούμε να πούμε, ότι δεν φαίνεται να αντανακλούν τη φύση του οικονομικού διακανονισμού μεταξύ της Boeing και του Υπουργείου Άμυνας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία περίπου το 2024.

Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν περισσότερο από 1% μετά το tweet του εκλεγέντος προέδρου, αλλά ανέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών τους μέχρι το απόγευμα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos