Πώς το μόνιμο προσωπικό του Λευκού Οίκου καλωσορίζει τη νέα Πρώτη Οικογένεια

16 Ιανουαρίου 2017 15:52

Όταν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώρισε για πρώτη φορά το προσωπικό του Λευκού Οίκου, - τους περίπου 100 υπηρέτες, μπάτλερ, σεφ, υπεύθυνους για τον στολισμό και τους κλητήρες – είχε ένα βλέμμα έκπληξης στο πρόσωπό του. Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν είχε ποτέ συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι χρειάζονται για να χειριστούν το κτίριο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων.


Όταν η Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα σύστησε τους βοηθούς της στο προσωπικό διαμονής στο κομψό East Room, είπε στην ομάδα της: «Είμαστε στο γήπεδό τους τώρα». Οι Τραμπ θα πρέπει κι αυτοί να στραφούν στα επιτελικά αυτά στελέχη που βοήθησαν στο να γίνει αυτό το επιβλητικό κτίριο μια κατοικία για τους ενοίκους του, όπως κάθε Πρώτη Οικογένεια από τον Τζον και την Άμπιγκεϊλ Άνταμς.

«Πραγματικά δεν ξέρεις τίποτα, μέχρι να έρθεις εδώ» είπε η Μισέλ Ομπάμα σε πρόσφατη συνέντευξή της. Αλλά οι Τραμπ έχουν συνηθίσει να έχουν προσωπικό και η Μελάνια Τραμπ δεν θα μετακομίσει στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον τους πρώτους μήνες, επομένως η μετάβασή τους, κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να είναι ευκολότερη από ότι ήταν για τους Ομπάμα, που προέρχονταν από μια λιγότερο επιχρυσωμένη ζωή. Κι ενώ πολλά επιτελικά στελέχη ανησυχούν πως ο εκλεγείς Πρόεδρος μπορεί να τους αντικαταστήσει με το δικό του μόνιμο προσωπικό από μπάτλερ, καμαριέρες και μάγειρες, οι περισσότεροι έχουν δεσμευτεί να παραμείνουν στη θέση τους.

Ο Λευκός Οίκος είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι φαίνεται. Υπάρχουν στην πραγματικότητα έξι όροφοι με δύο μικρούς ημιώροφους. Δύο υπόγεια, το ισόγειο όπου βρίσκεται η κύρια κουζίνα, ο κεντρικός όροφος (ή αλλιώς πρώτος όροφος), δύο ημιώροφοι με τα γραφεία του επικεφαλής και την κουζίνα ζαχαροπλαστικής. Ο δεύτερος όροφος (χώρος διαμονής της οικογένειας) και ο τρίτος όροφος (επίσης χώροι της Πρώτης οικογένειας). Οι Τραμπ έχουν συνηθίσει να ζουν πλουσιοπάροχα σε ένα τριώροφο ρετιρέ στο Trump Tower, αλλά και στα υπόλοιπα σπίτια τους και μπορεί να βρουν τη διαμονή τους στο Λευκό Οίκο, μάλλον μέτρια.
Πώς το μόνιμο προσωπικό του Λευκού Οίκου καλωσορίζει τη νέα Πρώτη Οικογένεια

Η Μελάνια Τραμπ θα πρέπει να ζητήσει την καθοδήγηση της Μισέλ Ομπάμα και του προσωπικού της ανατολικής πτέρυγας. Υπάρχουν πολλοί άγραφοι κανόνες και παραδόσεις. Όταν η Μισέλ έφτασε για την πρώτη περιήγηση στο Λευκό Οίκο, έφερε μαζί της και μία βοηθό. Η Λόρα Μπους ζήτησε ευγενικά από τη βοηθό να μείνει πίσω. «Αυτό αφορά πραγματικά τη Μισέλ κι εμένα» της είπε. Παρόλο που μπορούν οι νέοι ένοικοι να κάνουν κάποιες αλλαγές στην κατοικία, οι Ομπάμα έμαθαν πως ορισμένα πράγματα που ήθελαν, θα έπρεπε να περιμένουν. Ο ναύαρχος Στέφεν Ρόκον, που ήταν επικεφαλής του Λευκού Οίκου εκείνη την περίοδο, τους είπε πως το αίτημά τους να κλείσουν έναν τοίχο στο δωμάτιο της Μάλιας προκειμένου να έχει περισσότερη προστασία της ιδιωτικής της ζωής, θα έπρεπε να περιμένει για έγκριση. Άλλα αιτήματα ωστόσο, δεν ήταν τόσο δύσκολο να εκπληρωθούν. «Ο Πρόεδρος ήθελε ένα ντουζ- βροχή» είπε ο Ρόκον. «Και μπορούσαν να καταλάβω γιατί. Μου αρέσουν κι εμένα πάρα πολύ».

Οι υπεύθυνοι για τη διαμονή θα κάνουν τα πάντα για να γίνει ευκολότερη η μετάβαση για την νέα οικογένεια. ‘Ένα βράδυ, όταν η Τσέλσι Κλίντον ήταν άρρωστη, η Χίλαρι κατέβηκε στην κουζίνα που είχε δημιουργήσει στο δεύτερο όροφο για να φτιάξει μια ομελέτα στην κόρη της. Ένας μπάτλερ την κοίταξε περίεργα την ώρα που η Πρώτη Κυρία έψαχνε για τηγάνι. «Θα σας φέρουμε μία ομελέτα από τον κάτω όροφο» της είπε ο μπάτλερ. «Όχι» του είπε αυτή. «Θέλω να της φτιάξω μια ομελέτα και να την ταΐσω όπως θα έκανα αν μέναμε οπουδήποτε αλλού στην Αμερική».

Παρομοίως και ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ενοχλούνταν από κάποιες παραδόσεις. Έγινε έξαλλος όταν ένα μέλος του προσωπικού, ελπίζοντας να φανεί χρήσιμος, διακόσμησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειας. Ήθελε να το στολίσει αυτός μαζί με την Τσέλσι.

Όταν ο Αλόνζο Φιλντς, μπάτλερ του Λευκού Οίκου από το 1931 έως το 1953, είχε χαρακτηρίσει τη μετάβαση από τον έναν Πρόεδρο στον άλλον «τόσο ξαφνική όσο ο θάνατος». Είχε περιγράψει μάλιστα την αισθητή θλίψη των μπάτλερ, των υπηρετριών και των σεφ που έπρεπε να πουν αντίο σε μια οικογένεια με την οποία υπήρξαν τόσο κοντά σε διάστημα πολλών ετών.

Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ήταν πολύ συγκινημένος για να πει αντίο στο προσωπικό που είχε συγκεντρωθεί στην επίσημη τραπεζαρία. Προτού φύγουν για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου, η Μπάρμπαρα Μπους έτρεχε στα κόκκινα και μπλε δωμάτια προκειμένου να χαιρετίσει προσωπικά όλους τους μπάτλερ. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos