10 ανατροπές στις λαϊκές αγορές - Αναλυτικά τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου

08 Φεβρουαρίου 2017 12:20

Ηλεκτρονικό μητρώο για όλους τους πωλητές. Προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ανέργους για τις νέες άδειες. Για πρώτη φορά άδεια σε αγροτικούς και γυναικείους συνεταιρισμούς. Αγορές χωρίς μεσάζοντες με πρωτοβουλία ενώσεων καταναλωτών


Δέκα μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έδωσαν χθες σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Σκοπός των διατάξεων που συμπεριλαμβάνονται στα 59 άρθρα του «πλαισίου λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων» είναι να καθοριστούν κανόνες στον αχαρτογράφητο χώρο των λαϊκών αγορών, του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, στις εμποροπανηγύρεις, τις κυριακάτικες, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές ακόμη και στις κινητές καντίνες.
Τα κύρια σημεία

Μεταξύ των αλλαγών που έρχονται οι κυριότερες είναι:
• Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα. Θεσπίζεται η λειτουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, μιας ηλεκτρονικής βάσης όπου θα καταγραφούν όλοι οι αδειούχοι πωλητές, είτε είναι παραγωγοί είτε επαγγελματίες, τα είδη και οι ποσότητες που διακινούν και τα πρόστιμα που ενδεχομένως τους επιβάλουν

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos