×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάνω από 100 εκατ. άδειες λειτουργίας του Windows 8 μέσα σε έξι μήνες

08 Μαϊος 2013 09:03

Η Microsoft προχωρεί σε εκτεταμένη αναβάθμιση του συστήματος

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι μέσα σε έξι μήνες έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια άδειες λειτουργίας του νέου της λειτουργικού συστήματος, Windows 8, ωστόσο ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκτεταμένη αναβάθμιση του συστήματος προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις του.

Τα Windows 8 είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που είναι σχεδιασμένο κυρίως για να δέχεται εντολές μέσω οθόνης αφής, ωστόσο μέχρι σήμερα μάλλον έχει αποτύχει να κερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και ακόμη περισσότερο να καταστήσει αισθητή την παρουσία της Microsoft στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ταμπλετών. «Είναι τέλειο; Οχι. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει ν' αλλάξουμε; Σίγουρα. Είμαστε πραγματιστές σχετικά με το τί πρέπει ν' αλλάξει και το αλλάζουμε όσο καλύτερα και όσο ταχύτερα μπορούμε», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής της Microsoft για τα Windows, κ. Τάμι Ρέλερ, ενημερώνοντας το προσωπικό της εταιρείας για τις πωλήσεις του νέου λειτουργικού συστήματος. Η κ. Ρέλερ προσέθεσε ότι η Microsoft προγραμματίζει την έκδοση σημαντικής ενημέρωσης των Windows 8, με ονομασία Windows Blue, μέχρι το τέλος του έτους. Αν και οι πωλήσεις των Windows 8 είναι περίπου οι ίδιες με τις πωλήσεις του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος (Windows 7) πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας τους, φαίνεται απίθανο το νέο λειτουργικό σύστημα να φτάσει τα 240 εκατομμύρια πωλήσεις τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Microsoft οι πωλήσεις των Windows 8 τους τελευταίους τέσσερις μήνες ήταν «μόλις» 40 εκατομμύρια μονάδες, δηλαδή πολύ χαμηλότερες από το μέσο όρο των πωλήσεων των Windows 7. Ποιό είναι το πρόβλημα; Φαίνεται ότι το νέο λειτουργικό σύστημα έχει μπερδέψει τους καταναλωτές με την νέα αρχική οθόνη του και το γεγονός ότι λείπει το παραδοσιακό κουμπί Start στ' αριστερά της οθόνης. Η κ. Ρέλερ παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την εκμάθηση του νέου συστήματος από επίδοξους αγοραστές και προσέθεσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να το αντιμετωπίσει. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε αν η νέα ενημέρωση των Windows 8 θ' αποκαταστήσει το κουμπί Start. Το δεύτερο πρόβλημα που πρέπει να υπερπηδήσει η Microsoft είναι το γεγονός ότι τα laptop που να διαθέτουν οθόνη αφής, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες των Windows 8, είναι προς το παρόν πολύ ακριβά, γεγονός που έχει αρνητική επίδραση στις πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos