Εκρηκτική άνοδος 32% στα κέρδη της Huawei

03 Απριλίου 2016 13:18

H κινέζικη εταιρία, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, ανακοίνωσε κέρδη μέσα στην 2015 που φθάνουν τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια


Η τεράστια άνοδος της αγοράς έξυπνων κινητών (ιδίως στις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία κ.λπ.) έφερε την κινέζικη Huawei να έχει σημειώσει μία πρωτοφανή κερδοφορία μέσα στο 2015. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρίας, τα έσοδα παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια με τα κέρδη να φθάνουν στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, 32% πάνω σε σχέση με το 2014.

Η Huawei, η οποία είναι αυτή την στιγμή εδραιωμένη στην τρίτη θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως (πίσω από την Samsung και την Apple), έχει έδρα την πόλη Shenzhen στην νότια Κίνα παρουσίασε άνοδο των πωλήσεων των συσκευών της κατά 73%, που αντιστοιχεί σε 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κινέζικη εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 1987 και φέτος ξεπέρασε τις πωλήσεις των 108 εκατομμυρίων κινητών (η πρώτη εταιρία από την Κίνα που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια) εξαπλώνεται και στον εξοπλισμό δικτύων συναγωνιζόμενη τους καθιερωμένους παίκτες σ' αυτή την αγορά, την Nokia και την Ericskon. Μάλιστα η εταιρία υποστηρίζει ότι έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό από οποιαδήποτε άλλη εταιρία στην Κίνα για έρευνα και εξέλιξη, ο οποίος και αυτός ανέβηκε μέσα στην χρονιά φθάνοντας τα 9 δισ. δολάρια.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos