Πάνω από 4,7 εκατομμύρια οι ενεργοί χρήστες του Facebook από την Ελλάδα

10 Ιουλίου 2016 11:21

Το 83% χρησιμοποιεί το smartphone ή το tablet για να δει τι γίνεται on line με τους φίλους τους, επιβεβαιώνοντας τον πολύ υψηλό βαθμό υιοθέτησης των φορητών συσκευών


Περαιτέρω ανάπτυξη παρουσιάζει το 2016 η βάση των ενεργών χρηστών του Facebook από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το protothema.gr, ο αριθμός εκείνων που συνδέονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, προερχόμενοι από τη χώρα μας, έχει πλέον ξεπεράσει τα 4,7 εκατομμύρια.

Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 81% αυτών, δηλαδή 3,8 εκατομμύρια, συνδέονται καθημερινά.

Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την κυριαρχία των smartphones (και των tablets) είναι η επισήμανση ότι 3,9 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση και 3 εκατ. κάθε μέρα συνδέονται (και) μέσω φορητών συσκευών. Δηλαδή, το 83% των ενεργών χρηστών του Facebook χρησιμοποιούν σταθερά και πιθανότατα πρωτίστως το smartphone ή το tablet για να δουν τι γίνεται on line με τους φίλους τους.

Από εκεί και πέρα μια γενική επισήμανση προκύπτει από την πραγματικότητα που θέλει τα ψηφιακά μέσα να έχουν ξεπεράσει την τηλεόραση στον χρόνο που τους αφιερώνουν καθημερινά οι περισσότεροι καταναλωτές. Αντίστοιχα και οι φορητές συσκευές, οι οποίες αποτελούν το κύριο μέσο διασύνδεσης για τους πιο πολλούς, προσπέρασαν τους τηλεοπτικούς δέκτες. Είναι δε κοινή παραδοχή ότι ειδικά τα παιδιά και οι νέοι (14-24) σχεδόν αγνοούν την ύπαρξη της τηλεόρασης, αφού ακόμα και για την κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο smartphones.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,65 δισ. άνθρωποι συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στο Facebook και 900 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το Messenger. Από αυτούς περισσότεροι από 1 δισ. συνδέονται καθημερινά, καταναλώνοντας μεταξύ άλλων περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο την ημέρα. Τέλος, 50 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έχουν σελίδα στο Facebook.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos