Η μελλοντική νοσοκόμα θα είναι ρομπότ

11 Οκτωβρίου 2016 13:00

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το νοσοκομείο, ο νοσηλευτής ή η νοσηλεύτρια που θα σας βοηθήσει δεν θα είναι άνθρωπος, αλλά ένα ρομπότ.

Το σενάριο αυτό μπορεί να μοιάζει με επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσίευσε πρόσφατα η δρ. Elena De Momi και οι συνεργάτες της, στο περιοδικό «Frontiers in Robotics and AI», ένα ρομπότ μπορεί να μιμηθεί με επιτυχία τις ανθρώπινες κινήσεις στο χειρουργείο.

 

Η δρ. De Momi από το πολυτεχνικό πανεπιστήμιο του Μιλάνου μαζί με μια διεθνή ομάδα ειδικών εκπαίδευσαν ένα ρομπότ να μιμείται φυσικές ανθρώπινες κινήσεις, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μπορούν να συντονίζουν αποτελεσματικά τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια πολύ σημαντικών ενεργειών, όπως είναι για παράδειγμα μια χειρουργική επέμβαση.

Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς σε αντίθεση με τον άνθρωπο, τα ρομπότ δεν κουράζονται και μπορούν να ολοκληρώσουν μια μεγάλη αλληλουχία ακριβών κινήσεων.

Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εμπειρία, αλλά να τη συμπληρώσουν με ιδιαίτερες δεξιότητες και τα οφέλη ενός ρομπότ.

www.techit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos