Από το χώρο της τεχνολογίας, 1 στις 3 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

30 Οκτωβρίου 2016 13:06

Την παράδοση, που θέλει τις πολυεθνικές του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας να διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μεταξύ των άλλων κλάδων, επιβεβαιώνουν και φέτος τα αποτελέσματα του Great Place to Work.


Για το 2016, οκτώ από τις 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο, ήτοι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου, προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας (Information Technology). Αυτήν την εικόνα αποτυπώνει το Great Place to Work, που ανακοίνωσε χθες την 6η ετήσια διεθνή λίστα με τις πολυεθνικές, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2016 για το εργασιακό τους περιβάλλον (World’s Best Multinational Workplaces). Μάλιστα, τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (SAS, MARS και 3M) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Σημαντική εκπροσώπηση των εταιρειών του ευρύτερου κλάδου της Τεχνολογίας στην αξιολόγηση του Great Place to Work
Συνολικά, οι 16 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι οι: Information Technology και Manufacturing & Production.

Αναλυτικά, την πρώτη θέση της κατάταξης κατέλαβε και φέτος η αμερικανική Google, η οποία απασχολεί 56.300 εργαζόμενους και διακρίθηκε για το εργασιακό περιβάλλον σε έξι χώρες από το σύνολο αυτών, όπου δραστηριοποιείται.

Στον κλάδο του Information Technology ανήκει και η δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, την οποία κατέλαβε η εταιρεία SAS Institute, η οποία απασχολεί 13.741 υπαλλήλους και διακρίθηκε για το εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους της σε 12 συνολικά αγορές.

Εκτός από τις δύο παραπάνω πολυεθνικές, τον κλάδο της τεχνολογίας εκπροσωπούν στη λίστα με τις 25 παγκόσμιες “εργασιακές οάσεις” οι: Dell EMC στην τέταρτη θέση, η NetApp στην έκτη, η Autodesk στην όγδοη, η Cisco στην 14η, η Cadence Design Systems στην 15η και η Adobe στην 22η.

Η αξιολόγηση
Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο, όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Η Λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές “World’s Best Multinational Workplaces” στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces που έγινε για τις επιμέρους εθνικές λίστες, που συντάσσει το Great Place to Work.

Κάθε χρόνο, το Great Place to Work καταγράφει και αναλύει τις απόψεις των ίδιων των υπαλλήλων για το εργασιακό περιβάλλον των εταιρειών τους, σε περισσότερους από 7 εκατ. εργαζομένους, από περίπου 6.600 επιχειρήσεις και οργανισμούς, που απασχολούν συνολικά πάνω από 12 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως (στοιχεία περιόδου 2015-2016).

Η κατάταξη που δημοσιεύει είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας παγκοσμίως, όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos