Facebook: Πολύ σύντομα θα επικοινωνούμε με τους φίλους μας μόνον με τη σκέψη

18 Ιανουαρίου 2017 11:08

Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;

Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων.

Το Facebook υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα μπορούν πολύ σύντομα να επικοινωνούν μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων, χρησιμοποιώντας νέες διασυνδέσεις «του εγκεφάλου-υπολογιστή».

Όπως όλα δείχνουν το Facebook έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει τις προσλήψεις ειδικών σε μια σειρά από εξειδικευμένους τομείς.

Για παράδειγμα, το Facebook αποκάλυψε πρόσφατα ότι θέλει να προσλάβει κάποιους με διδακτορικό στη νευρολογία για να εργαστούν σε αυτό το έργο, από την έναρξη του έως το τελικό προϊόν, για μια περίοδο δύο ετών.

Μία άλλη αγγελία αφορά στην εύρεση μηχανικού, ο οποίος θα μπορεί να «αναπτύξει αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος για μια πλατφόρμα επικοινωνίας και πληροφορικής του μέλλοντος».

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για το πότε ακριβώς θα δούμε αυτή τη νέα τεχνολογία, αλλά ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον στο να ευδοκιμήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σε μια συνέντευξη του, τον Ιουνίου του 2015, ο Mark Zuckerberg δήλωνε πως «μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε τις πλούσιες σκέψεις μας στον καθένα, με τη χρήση της τεχνολογίας» και συμπλήρωσε «θα είστε απλά σε θέση να σκεφτείτε κάτι και οι φίλοι σας θα είναι αμέσως σε θέση να το βιώσουν, αν εσείς το θέλετε».

Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά την διαπίστωση ότι το Facebook κατέχει πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η ιστοσελίδα, αποκαλύφθηκε, ότι συνεργάζεται με οργανισμούς συλλογής δεδομένων που τους παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών – τόσο online όσο και offline.

Για παράδειγμα, το Facebook κρατά αρχείο για μια συναλλαγή ενός χρήστη του, υπολογίζει πόσα χρήματα είναι πιθανό να δαπανήσει κάποιος για το επόμενο αυτοκίνητό του και παρακολουθεί ακόμη και τα είδη των πιστωτικών καρτών που έχει στη διάθεσή του.

Το Facebook μετρά επίσης πόσο καιρό ξοδεύει κάποιος στην ανάγνωση των μηνυμάτων του, στη συγγραφή προσωπικών status, σε σχόλια ή και σε φωτογραφίες φίλων του. Ακόμη αν οι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Facebook, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δει σχεδόν πάντα, οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα επιλέγουν οι ίδιοι να επισκεφτούν και ακόμα κι αν αποσυνδεθούν απ’ αυτό και πριν ακόμα ξεκινήσουν την περιήγηση τους στο World Wide Web, το ίδιο (Facebook), εξακολουθεί να τους παρακολουθεί στενά.

www.techit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos