ΚΟΣΜΟΣ (2800)

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου ανθρώπου αναμένεται να ξεπεράσει τα ενενήντα χρόνια για πρώτη φορά στην Ιστορία, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις των επιστημόνων, οι οποίες ανατρέπουν όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ανθρώπινη μακροζωία.

Αποτελούσε μέχρι πρότινος έναν πραγματικό «πονοκέφαλο» για την Ανγκελα Μέρκελ, που όμως πλέον το μεγαλύτερό της πρόβλημα ακούει στο όνομα Μάρτιν Σουλτς.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) εντόπισε έναν περιστρεφόμενο αστέρα νετρονίων -γνωστό και ως «πάλσαρ»- που είναι χίλιες φορές πιο φωτεινός από ό,τι έως τώρα θεωρείτο δυνατό για τέτοιο άστρο.

Μπορεί η αμερικανική αγορά να έχει «γυρίσει την πλάτη» στην Ιβάνκα Τραμπ, όμως μία άλλη «άνοιξε την αγκαλιά» της για να υποδεχθεί την ετικέτα την κόρης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Εχθρός για τους εχθρούς και... εν δυνάμει εχθρός για τους φίλους, ο Ερντογάν έχει καταφέρει, με τη στάση του, να αποκτήσει πολλούς αντιπάλους τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη τουρκική γειτονιά.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας τηλέφωνα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, καθώς με μερικά χτυπήματα του δαχτύλου μας στην οθόνη μπορούμε να βρούμε πληροφορίες, να ενημερωθούμε, να ελέγξουμε το πρόγραμμά μας και να δούμε πού έχει μποτιλιάρισμα.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την καλλιέργεια της μαριχουάνας, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη μακρόχρονη πολιτική ανοχής της χώρας.

Την ώρα που το Λονδίνο επιδίδεται σε μια επίθεση γοητείας σε κράτη της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής ελπίζοντας να βρει συμμάχους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγορούν τη βρετανική κυβέρνηση ότι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» θα της γυρίσει μπούμερανγκ ρισκάροντας να αφήσει τη Βρετανία χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή