Το Αιγαίο εκπέμπει SOS!

14 Απριλίου 2015 22:34

Σε βόμβα που απειλεί την ομαλότητα και την τάξη στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου εξελίσσεται η τεράστια ροή παράνομων μεταναστών που διαπερνά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και αναζητά μια καλύτερη ζωή επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Εκατοντάδες είναι οι συλλήψεις και οι διασώσεις ανθρώπινων ζωών τις τελευταίες ημέρες από το Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα από την Ελληνική Ακτοφυλακή, οι άνδρες της οποίας αντιμετωπίζουν βοηθούντος του καλού καιρού, μια πρωτοφανή μαζική εισροή μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση μεταναστευτικών εισροών θα συνεχιστεί όσο οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και η μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη σχεδόν κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά αν δεν υπάρξει λύση για τον περιορισμό του φαινομένου. Το Αιγαίο, αρχιπέλαγος που ενώνει τρείς ηπείρους και γίνεται σταυροδρόμι της απελπισίας για τους χιλιάδες φτωχούς ή κατατρεγμένους από πολέμους συνανθρώπους μας, εκτός από υγρός πολλές φορές τάφος μετατρέπεται συχνά σε θάλασσα φρίκης και οδύνης, ταλαιπωρίας και απόγνωσης με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν καθημερινά τα μέλη της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ένα τιτάνιο έργο προστασίας των θαλάσσιων ελληνικών συνόρων από τα δουλεμπορικά του θανάτου γεμάτα ανθρώπινες τραγικές ζωές. Τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στην παραμεθόρια ζώνη, απροετοίμαστα για την φιλοξενία των μεταναστών, με πληθυσμό πολλές φορές μικρότερο από τους παράνομους απέλπιδες, δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε τις υποδομές ώστε να τους υποδεχτούν.
Ως αποτέλεσμα οι παράνομοι μετανάστες προωθούνται στην Αθήνα, στο κέντρο της πόλης που τείνει να μετατραπεί σε ανθρώπινη χοάνη ένδειας και αταξίας. Χωρίς στέγη, νερό, τροφή και υγειονομική περίθαλψη, οι παράνομοι μετανάστες περιδιαβαίνουν άσκοπα το κέντρο της πόλης αποτελώντας μια επικίνδυνη υγειονομική βόμβα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Περιμένοντας το έγγραφο της εξάμηνης παραμονής τους στη χώρα, κανείς δεν φρόντισε οργανωμένα την παραμονή τους σε συνθήκες ανθρώπινες και ασφαλείς για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια στο διάστημα αυτό.
Θλιβερές πράγματι και απάνθρωπες καταστάσεις που όλοι τις παρακολουθούμε ως θεατές και μέρος ενός δράματος που παίζεται στις θάλασσές μας και στη χώρα μας. Ας ελπίσουμε ότι η λύση που θα δοθεί από την πολιτεία θα δώσει τέλος, αν όχι στη μαζική προσέλευση μεταναστών και προσφύγων, στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια και στους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη ροή ανθρώπων, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Γιατί ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχει χρώμα, θρησκεία, φυλή ή πατρίδα. Περιλαμβάνει τους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που διακινδυνεύουν το «ταξίδι στο όνειρο» μιας νέας πατρίδας που στα κύματα του Αιγαίου καταλήγει πολλές φορές να γίνεται εφιάλτης...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos