Όχι στην επέκταση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά

04 Απριλίου 2016 14:19

Από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπήθηκε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου στη Γενική Συνέλευση της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου) που πραγματοποιήθηκε Σάββατο 02/04/2016.

Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κος Αποστολος Αλιπραντης, καθώς επίσης και ο Αντιπρόεδρος κος Αναστάσιος Τριαντάφυλλος και ο Ταμίας κος Νικόλαος Παπαγιάκουμος, τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα του εμπορίου.

Επιπλέον την Κυριακή 04/02/2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Ε. με σημαντική προσέλευση 260 μελών από όλη την Ελλάδα, στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου και μέλος της Ε.Σ.Ε.Ε. κος Απόστολος Αλιπράντης. Kατατέθηκε πρόταση όχι μόνο να μην αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αλλά και να επανέλθει στα νησιά τα οποία καταργήθηκε.

Αγαπητοί συνάδελφοι για όσους δεν με γνωρίζουν ονομάζομαι Απόστολος Αλιπράντης, είμαι νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου.

Είμαστε σήμερα εδώ στη γενική συνέλευση μαζί με δύο ακόμη εκπροσώπους της ομοσπονδίας τον αντιπρόεδρο του συλλόγου μας κ. Αναστάσιο Τριαντάφυλλο και τον ταμία μας κ. Νικόλαο Παπαγιακουμο.

Ο σύλλογος μας είναι από τους λίγους που εκπροσωπεί δύο Δήμους, δύο νησιά, την Πάρο και την Αντίπαρο με διαφορετικό ΦΠΑ αλλά και τα δύο στη ξεχασμένη νησιωτικότητα.

Έξι μήνες μετά την εφαρμογή του καταστροφικού μέτρου, η ίδια η κυβέρνηση δι' επισήμων δηλώσεων στελεχών της, παραδέχεται αυτό που αρνήθηκε να δει από την αρχή.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν επέφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην εθνική οικονομία. Αντιθέτως, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα των νησιών, υπονόμευσε την όποια αναπτυξιακή προοπτική ενώ επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη οικονομία των νησιών μας και επιμένοντας σήμερα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που είναι προγραμματισμένη να ισχύσει από 30/6/2016 συνεχίζουν απερίσκεπτα να δολοφονούν και τα υπόλοιπα νησιά μας χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα, αντιθέτως να τα ερημώσουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι ζητάμε και προτείνουμε να βγει ένα υπόμνημα σήμερα στη γενική συνέλευση για να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής στα υπόλοιπα νησιά, αλλά αντιθέτως να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής και όπου καταργήθηκε.

Αγαπητοί συνάδελφοι δε θα σας αναφέρω για τα προβλήματα που ακούστηκαν ήδη όπως υγεία, ακτοπλοϊκό, πολυκαταστήματα, παραεμπόριο γιατί ήδη καλύφθηκα.

Κύριοι, ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, με μοναδικό περιβάλλον, πολιτισμό, φυσικό πλούτο, με ικανούς και μορφωμένους ανθρώπους.
Δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω.
Και ομολογουμένως σε μία δύσκολη εποχή, μία κομβική ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας, η παρατεταμένη οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στον τόπο μας. Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία απειλεί την κοινωνική μας συνοχή και υπονομεύει το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας.

Στους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους που εκπροσωπούμε κάνουμε ότι μπορούμε και πάντα στο όριο του εφικτού με πολλές δράσεις, σε συνεργασία με φορείς που εκπροσωπούν την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για να δώσουμε στα μέλη μας περισσότερο κουράγιο και να κρατήσουμε αναμμένη τη σπίθα της ελπίδας.

Ελπίζουμε ότι όλοι ενωμένοι μακριά από σκοπιμότητες, θα καταφέρουμε να αντιπαλέψουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο τέλος βασιζόμενοι πάντα στην καλή συνεργασία της ομοσπονδία μας και της ΕΣΕΕΕ (εθνικής συνομοσπονδίας ελληνικού εμπορίου) να κάνουμε πραγματικότητα τα όσα μέχρι σήμερα έχουν προταθεί τα οποία είναι πάρα πολλά αλλά όλα υλοποιήσιμα! Μπορούμε να δώσουμε άμεσες λύσεις και να σωθεί το εμπόριο και η ανάπτυξη.

Αγαπητοί συνάδελφοι όλοι θέλουμε ένα εμπόριο που να ευημερεί και να αναπτύσσεται και να αποκλείσουμε την απώλεια της ελπίδας που απειλεί τα θεμέλια της κοινωνίας μας, για αυτό πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα για να μπορούμε να οραματιζόμαστε μία νέα Ελλάδα.

Θέλουμε μία Ελλάδα ανταγωνιστική, μία ανοιχτή οργανωμένη κοινωνία που να ευημερεί στην οποία ο κάθε πολίτης του κόσμου να μπορεί να επενδύσει και να ζήσει.
Θέλουμε μία Ελλάδα που αναπτύσσεται.

Θέλουμε μία Ελλάδα που παράγει

Θέλουμε μία Ελλάδα που ευημερεί

Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε συνθέτουμε και πετυχαίνουμε.

Το μέλλον είναι αδύνατο να το προβλέψουμε αξίζει όμως να το παλέψουμε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos