Ολοκληρώνεται και εφέτος για τη θερινή σαιζόν 2016 ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου

12 Μαϊος 2016 22:13

Ολοκληρώνεται και εφέτος για τη θερινή σαιζόν 2016 ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου από ειδικά συνεργεία που εκτέλεσαν το έργο. Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Μυκόνου ενεργεί συντονισμένα και έγκαιρα ώστε να παραδώσει τις παραλίες καθαρές για χρήση στους λουόμενους.

Σχετικά έργα, έγιναν σε όλο το μήκος του αιγιαλού του νησιού, όπου υπήρχε πρόσβαση, και σε πολυσύχναστες κυρίως παραλίες. Τμήματα του βορείου τμήματος καθαρίστηκαν επίσης σε βάθος έως και 30 εκ. ώστε να αφαιρεθούν αποθέσεις από το χειμερινό κύμα, που λόγω των ανακαινίσεων της άμμου, επικάθονται σε βάθος χωρίς να είναι ορατά, καθώς επίσης απομακρύνθηκαν αποθέσεις υλικών από χείμαρρους.

Ειδικότερα έγιναν οι εργασίες:
- Καθαρισμός των προϊόντων αναμόχλευσης.
- Απομάκρυνση απορριμμάτων (παλιά αντικείμενα - πλαστικά- χαρτιά - γυαλιά)
- Ισοπέδωση των τμημάτων των παραλιών και διαμόρφωση ακτών.

Σε κάθε περίπτωση οι όλες ενέργειες έγιναν με σεβασμό στο περιβάλλον και κατά το δυνατόν στην χλωρίδα των παραλιών.

Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και όσες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των ημερών, είναι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με την 2016 Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 3520 Γ.Κ.Λ. (12) καθώς και αρκετές επιπλέον. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις παραλίες: Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Καλαμοπόδι (Παραντάις), Πλιντρί (Σούπερ Παραντάις), Παράγκα, Αγράρι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Άγιος Στέφανος, Πάνορμος, Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Κόρφος, Τούρλος, Αγία Άννα Καλαφάτη, Φτελιά, Λιά κλπ.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συντόνισε το όλο έργο και έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. "Είμαστε στην κορυφή των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το νησί μας, σε κάθε περίπτωση, σαν το σπίτι μας, καθαρό και πολιτισμένο" δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos