Δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας

31 Αυγούστου 2016 17:32

Σε μια εποχή με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.

Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και στη Σύρο, την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών-δημοτών στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας.

Οι εθελοντικές ομάδες, θα οργανωθούν πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στους πολίτες της Σύρου, όσο και στους πολίτες όλων των νησιών των Κυκλάδων, στα οποία δεν υπάρχουν Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας για δασοπυρόσβεση-δασοπροστασία-διάσωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και ένταξη σε Εθελοντική Ομάδα που θα δραστηριοποιείται σε κάθε νησί. Για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Συνημμένα θα βρείτε αίτηση ένταξης εθελοντή, η οποία θα πρέπει να σταλεί με e-mail ή με fax.
Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται οι παρακάτω και ήδη ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Άνδρος-ΣΕΔΑ, Πάρος-Ε.Ο.Δ., Θήρα-Διασωστικό Σώμα Θήρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων καθώς και στη Κέα-Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

 

Επικοινωνία:
Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Ταχ.Δ/νση : Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, 84100, Ερμούπολη, Σύρος
Τηλέφωνο : (22813) 62723
Αριθ. Fax : (22810) 84124
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αίτηση ένταξης εθελοντή

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos