Τροποποίηση προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον”

29 Απριλίου 2011 15:07

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος,

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ότι έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές τροποποιήσεις στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον" προκειμένου να καλυφθούν θέματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ενημέρωσης του εν λόγω προγράμματος.

Ορισμένα μάλιστα από αυτά (π.χ. νομιμοποιητικά έγγραφα παλαιών κατοικιών) συζητήθηκαν και κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε την Τετάρτη 13 Απριλίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον" αφορά μια συγκεκριμένη δέσμη οικονομικών κινήτρων (επιδότηση) για την ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κατοικιών (οικοδομική άδεια πριν το 1980).

Απευθύνεται δηλαδή σε ιδιώτες, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας του οικιακού τομέα της χώρας, στηρίζοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την μόνωση κατοικιών όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης, κλπ., καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ζεστού νερού.

Στις τροποποιήσεις του Οδηγού εφαρμογής, διευκρινίζεται επίσης και η επιλεξιμότητα ορισμένων δαπανών (σημείο 5 των Γενικών Θεμάτων). Πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ: http://exoikonomisi.ypeka.gr όπου έχουν επίσης αναρτηθεί και οι προαναφερθείσες τροποποιήσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 16 Μαΐου 2011, στις 4 συνεργαζόμενες τράπεζες, την Εθνική, την Alpha Bank, τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos