Προς τoν Υπουργό

29 Απριλίου 2011 16:26

Διακοπή διενεργούμενων ελέγχων του ΙΚΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου

Σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου διαπιστώθηκαν σε πρόσφατους ελέγχους που διενέργησε το ΙΚΑ Ρόδου μαζί με συνδικαλιστές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Σωματείου.

Την ίδια στιγμή, όπως από καιρό καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, παραμένουν σε εκκρεμότητα οφειλές σε περίπου 700 άτομα, που ακόμη δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα από πέρσι.

Την πλέον όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία μαζί με τη γενικευμένη εκμετάλλευση αλλοδαπών "εκπαιδευόμενων" φαίνεται να ανθούν, με διαπιστωμένες πλέον οφειλές στο ΙΚΑ Ρόδου ύψους 120 εκατ. ευρώ, (με τη μεγαλύτερη οφειλή να προέρχεται από ξενοδόχο), και ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν εξαιτίας κατά κύριο λόγο της εισφοροδιαφυγής, το ΙΚΑ Ρόδου διέκοψε τους διενεργούμενους ελέγχους, επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού, παρόλο που κατά τον Πρόεδρο του Σωματείου, το ΙΚΑ -μετά την κατάργηση του ΤΑΞΥ- έχει ενισχυθεί με επιπλέον 18 υπαλλήλους.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός

1)Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι έλεγχοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου και βεβαίως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους βρεθούν να παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία;

2)Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διενεργηθούν άμεσα οι κατάλληλοι έλεγχοι στους εργοδότες που οφείλουν δεδουλευμένα στους 700 ξενοδοχοϋπαλλήλους που αναφέρθηκαν;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά & Νησιών

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ηρακλείου Κρήτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos