ΠΟΛΙΤΙΚΗ (8606)

Με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου κ. Μohammed Sbihi συναντήθηκε, χθες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης γνωριμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάρκος Καφούρος, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, και την Αναπληρώτρια Υπουργό, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη των νησιών των Κυκλάδων.
Στην πιο κρίσιμη συνάντηση εργασίας για το μέλλον των λιμενικών υποδομών της Τήνου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, στα γραφεία της ΠΕΠΕΝ, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ταύτιση απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανοίγει τον 5ο Κύκλο Αξιολόγησης Προϊόντων
Δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 2332/27-04-2026) των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα της Σαντορίνης.
Με δυναμική συμμετοχή και ουσιαστική εκπροσώπηση του πρωτογενούς τομέα των νησιών της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε το «παρών» στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.
Με αφορμή την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την επέκταση του προβλήτα Αγαθονησίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά να μπει νομοθετικό φρένο στους υπερβολικούς και εξωπραγματικούς περιβαλλοντικούς όρους, που λειτουργούν απαγορευτικά στην υλοποίηση έργων στα μικρά νησιά
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ βρέθηκε το νέο πολεοδομικό πλαίσιο για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, με τους δημάρχους να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες που προκαλεί στην ιδιοκτησία, την τοπική οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής περιφέρειας.
Σταθερό μήνυμα στήριξης μέσω ψηφίσματος των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων – Έντονες επιφυλάξεις για τις προωθούμενες αλλαγές
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της μεικτής ομάδας Βουλευτών και δημοσιογράφων της Βουλής των Ελλήνων και των Παλαιμάχων Σαντορίνης, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας σε δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο.
Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την οποία αναδείχθηκαν οι αυξημένες ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών στις Κυκλάδες, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο νησί μας βρέθηκε χθες, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Γκίκας, υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε προ ημερών στον Δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, για επιτόπια εξέταση όλων των φλεγόντων ζητημάτων του τόπου μας.

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

MHT 252147

  mit2