Γ. Χατζημάρκος για τον τουρισμό: « Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει την πόρτα σε όλη την Ασία»

06 Μαρτίου 2015 15:44

Στην αποτίμηση της καθόλα επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο πολύ σημαντικές τουριστικές διοργανώσεις, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο και στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

 

Ειδικότερα για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, όπου η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε δικό της περίπτερο, ήταν πολύ σημαντική, ο κ. Χατζημάρκος μετέφερε το κλίμα που «μεταφράζεται» σε ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της σεζόν του 2015, με μοναδική «σκιά» τις πολιτικές εξελίξεις και την εκμετάλλευσή τους από τα διεθνή ΜΜΕ.

« Τα μηνύματα από όλες τις αγορές είναι ιδιαιτέρως θετικά, με εξαίρεση την Ρωσία που λόγω των γνωστών προβλημάτων, είναι η μοναδική αγορά που κινείται πτωτικά. Το μοναδικό θέμα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει ανησυχία, είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Γίνεται πολύ μεγάλη εκμετάλλευση του θέματος αυτού από τα ξένα ΜΜΕ και η αρνητική προβολή της Ελλάδας στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων μπορεί να επηρεάσει και τις τουριστικές κρατήσεις» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:
«Οι νησιώτες μας αυτό που έχουν κάνουν για την σεζόν του 2015 είναι να φορέσουν το μεγαλύτερο χαμόγελό τους, να φροντίσουν να βελτιώσουν ο καθένας από την πλευρά του τις αδυναμίες μας και να δώσουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη εμπειρία που μπορούμε να τους προσφέρουμε, κάνοντάς τους διαφημιστές της πατρίδας μας και του τουριστικού μας προϊόντος. Όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί η σεζόν του 2014, που ήταν χρονιά υψηλών αποδόσεων. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν έχουμε πολιτικές εξελίξεις που να επηρεάσουν την πορεία των κρατήσεων, στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχουμε επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα, διότι πολύ θετικά μηνύματα υπάρχουν και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Σε ότι αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι και μάλιστα σε προνομιακή θέση ως χορηγού της διοργάνωσης, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι ο στόχος της ΠΝΑΙ είναι πολύ μεγάλος και πολύ σημαντικός.

«Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Ασίας. Όλοι οι Ασιάτες κινούνται προς την Ευρώπη μέσω δύο αεροδρομίων, του Ντουμπάι και της Κωνσταντινούπολης. Πιστεύω ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανοίγει την πόρτα στην Ανατολή, ανοίγει την πόρτα σε όλη την Ασία» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος εξηγώντας ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω μεγέθους, είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα αεροδρόμιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που μπορεί να γίνει σταθμός για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζημάρκος είχε στο Ντουμπάι συνεργασία με την διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Emirates, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στα Αραβικά Εμιράτα κ. Ζώη ο οποίος βρίσκεται υποστηρικτικά στο πλευρό της Περιφέρειας για την επίτευξη του στόχου της. Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο κ. Χατζημάρκος απέσπασε την δέσμευση του Αντιπροέδρου της Emirates ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει λεπτομερής συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση Ρόδου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με βάση τα στοιχεία μελέτης που θα εκπονήσει η ίδια η αεροπορική εταιρεία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos