Μία από τις χειρότερους περιόδους βιώνει το τελευταίο διάστημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αιγαίου

27 Μαρτίου 2015 21:07

Ολοένα και περισσότερα πλοία που εκτελούν δρομολόγια με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω επίσχεσης εργασίας των πληρωμάτων τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές νησιωτικές περιοχές να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απομονωμένες από την υπόλοιπη χώρα και η μετακίνηση τους να καθίσταται δυσχερέστατη.
Η μόνη επιλογή που έχουν πλέον οι περισσότεροι νησιώτες για να ταξιδέψουν,είναι να πηγαίνουν μέσω Πειραιά, όπου σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται ακόμα και να διανυκτερεύσουν για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να ενεργήσει δίνοντας λύση. Η ακτοπλοΐα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών μας, καθιστώντας τη θεσμική συνεννόηση μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης, της περιφέρειας και των ακτοπλοϊκών εταιρειών επιβεβλημένη. Οι νησιώτες δικαιούνται κι εκείνοι να έχουν
πρόσβαση στο αγαθό των συγκοινωνιών και των μεταφορών.

Ο ρόλος της ναυτιλίας στον ελληνικό χώρο είναι πολύ σημαντικός για να γίνεται αντικείμενο άσκησης επαναστατικής γυμναστικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να επαναφέρει, με τη σύσταση κρατικού φορέα ακτοπλοΐας, τις εποχές των κρατικών μονοπωλίων, που κατέστησαν την ακτοπλοΐα για τους νησιώτες, αγαθό πολυτελείας.

Αντιθέτως, ο ρόλος του κράτους είναι να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις υποδομές που λειτουργούν υποστηρικτικά στο έργο της. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι κυβερνώντες και ας μην καθιστούν τους απλήρωτους ναυτικούς μείζον θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης, ενώ γνωρίζoυν ότι αδυνατούν να υπεισέλθουν σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη.

του Φίλιππου Φόρτωμα-Υπ. Τομέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos