«Υποβάθμιση του ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ και μεταφορά υπηρεσιών του στη Σαντορίνη»

02 Απριλίου 2015 01:49

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,


Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τη συνεχιζόμενη αποστελέχωση και αποδιοργάνωση των δημόσιων φορέων στα νησιά των Κυκλάδων, με τελευταίο παράδειγμα την περίπτωση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Μήλου, το οποίο είναι προ των θυρών να υποβαθμιστεί σε γραφείο και να μεταφερθούν υπηρεσίες του στη Σαντορίνη.

 

Ενόψει της συγκέντρωσης των φορέων της Μήλου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου, με τη συμμετοχή και της Διοίκησης του ΙΚΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει δηλώσει κατ'εξακολούθηση την πάγια θέση του σε ότι αφορά την συνεχιζόμενη τάση αποψίλωσης δημοσίων υπηρεσιών σε νησιά του νομού.

Η θέση αυτή εξακολουθεί να προτάσσει ως πρώτη λύση, αυτή της ορθής και αποτελεσματικής στελέχωσης των δημόσιων φορέων τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την διατήρηση παραγωγικών θέσεων εργασίας όπου είναι απαραίτητο, αλλά σε περιπτώσεις όπου η μείωση προσωπικού ή η αποψίλωση παραρτημάτων κρίνεται αναπόφευκτη, πρέπει να εξασφαλίζεται πρώτα η ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, ιδανικά μέσω τεχνολογικών λύσεων και αυτοματισμών, όπως έχουμε προτείνει και στο παρελθόν.
Ελπίζουμε, ως νέα κυβέρνηση, να αντιλαμβάνεστε περισσότερο τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και σας καλούμε να βάλετε ένα τέλος στον κατήφορο της αποστελέχωσης των φορέων «πρώτης γραμμής» των νησιών, δίνοντας προτεραιότητα στην συνεχιζόμενη ομαλή εξυπηρέτηση του πολίτη και του επιχειρηματία, με λύσεις που βασίζονται σε μια λογική πρόληψης και όχι διαχείρισης κρίσης κατόπιν εορτής, ειδικότερα όπου τίθενται ευαίσθητα θέματα περιττών και κοστοβόρων μετακινήσεων πολιτών και επιχειρηματιών μεταξύ νησιών δεδομένου και των προβλημάτων με τις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα κρίνετε χρήσιμη τη συνεργασία μας,

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos