Ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, στον Απόλλωνα Νάξου

02 Απριλίου 2015 01:51

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 11ης και 12ης Φεβρουαρίου 2015, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη, επισκέφθηκαν την πληγείσα περιοχή. Μετά την αυτοψία και την καταγραφή των ζημιών και επιδεικνύοντας τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής, ο Μανόλης Μαργαρίτης εισήγαγε την επόμενη ημέρα το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να αιτηθεί ο Δήμος την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Κατόπιν τούτου και μετά από συνεχείς επαφές και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το αίτημα και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση πολιτικής προστασίας. Ωστόσο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ο Δήμος ζήτησε εγγράφως την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν από τους κινδύνους την πλατεία, στην οποία υπάρχουν σπηλαιώσεις, και γενικότερα τις λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές της περιοχής. Μάλιστα, για την επίσπευση των διαδικασιών, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο τους Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα Νάξου, ζητώντας την άδεια επισκευής των ζημιών. Λόγω των καταστροφών και των κινδύνων που εγκυμονούν, η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί στην άμεση ανταπόκριση, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας που έχει προκληθεί.
Μετά από τις ενέργειες αυτές, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, τους οποίους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Απόλλωνα. Από την πλευρά τους, τα μέλη τους Τοπικού Συμβουλίου ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τα υπόλοιπα προβλήματα της Κορωνίδας. Στοχεύοντας στην ανάπτυξη της περιοχής, ο Δήμος καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και τον επανακαθορισμό του αιγιαλού και ευελπιστεί στην έγκριση του αιτήματός του από την Κτηματική Υπηρεσία, ώστε να προχωρήσει άμεσα στις αποκαταστάσεις των ζημιών της πλατείας, όπου εγκυμονεί κίνδυνος.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos