Γ. Βρούτσης: Κατάθεση στη Βουλή αναφορών για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Κίμωλος, Αμοργός, Μήλος, Σίφνος του Νομού Κυκλάδων

02 Απριλίου 2015 14:13

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Κίμωλος, Αμοργός, Μήλος, Σίφνος του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κιμώλου (α.π. 422/26-3-2015), σχετικά με τον κίνδυνο κατάρρευσης της νότιας πύλης του Μεσαιωνικού Κάστρου Κιμώλου, η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε εξαιτίας των συνεχών χειμερινών βροχοπτώσεων. Ο Δήμος ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και διατήρησης αυτής με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής ιστορικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αιγιάλης Αμοργού (α.π. 1002/27-3-2015), σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Αιγιάλης Αμοργού. Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνδέσμου, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες, λόγω κακής ροής πληρωμών, η ολοκλήρωση των εργασιών σταμάτησε με αποτέλεσμα να απειλείται η ασφαλής πρόσβαση στο νησί και μάλιστα ενόψει τουριστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό ζητείται η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και η επιτάχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μήλου (α.π. 1487/27-3-2015), σχετικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την ανέγερση του νηπιαγωγείου στη Μήλο. Ο Δήμος ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου του έργου, ώστε το έργο να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Σίφνου (α.π. 1109/19-3-2015), σχετικά με την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου. Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου η υποστελέχωση του ΠΠΙ Σίφνου, ειδικότερα ενόψει της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς οι ανάγκες περίθαλψης πολλαπλασιάζονται σημαντικά. Για το λόγο αυτό καλεί την πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση του ΠΠΙ Σίφνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos