Δήλωση της Κατερίνας Μονογυιού για την υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας στις Κυκλάδες

03 Μαϊος 2015 18:22

Οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί των Κυκλάδων με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες για την ασφάλεια των πολιτών στα νησιά των Κυκλάδων ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα. Η νέα τουριστική περίοδος που ξεκίνησε επιτάσσει την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στις Κυκλάδες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ελλιπής.


Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να αντιληφθούν ότι λιμενικοί και αστυνομικοί σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής δίνουν καθημερινή μάχη για την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων. Το προσωπικό αυτό, παρότι εκτελεί άριστα την δουλειά του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στον αριθμό και στο μέγεθος των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Οι υπηρεσίες αυτές στις Κυκλάδες χρειάζονται άμεση στελέχωση για την προστασία των πολιτών και των τουριστών.

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Κατερίνα Μονογυιού: Το κράτος οφείλει να συλλάβει και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και όχι να συρρικνώσει την οικονομία των νησιών μας.

Τις τελευταίες μέρες οι νησιώτες του Αιγαίου και των Κυκλάδων βιώνουν μια άνευ προηγουμένου φορολογική επίθεση για τα μέτρα που θα αποφασιστούν από την νέα Κυβέρνηση με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές.
• Ειδικός φόρος 3 έως 5% για ξενοδοχεία
• Φόρος κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και μπαρ
• Σοβαρό ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
• Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70€
Αυτή η φορολογική επίθεση με στόχο τα νησιά δημιουργεί ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που επηρεάζει τους πολίτες και τον τουρισμό μας. Υπάρχει πλέον στασιμότητα και επιβράδυνση των κρατήσεων.
Ο στόχος για μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση αν παραταθεί αυτή η περίοδος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό το κλίμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Το Κράτος οφείλει να συλλάβει και να περιορίσει την φοροδιαφυγή και όχι να συρρικνώσει την οικονομία των νησιών.
Η ύφεση και η συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας μεταφράζεται σε κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας και μείωση των φορολογικών εσόδων.

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos