Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για το θέμα της Υγείας

24 Μαϊος 2015 13:48

Την πλήρη ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, της εγκατάλειψης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, επιβεβαίωσαν τόσο η Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που κατ΄εφημισμό και μόνο ονομάζονται αντιπολίτευση, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 23 του Μάη στο Καστελόριζο.


Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο την ανάπτυξη της πάλης μαζί με το λαϊκό κίνημα και τους φορείς του ώστε:

• Να στελεχωθούν όλες οι μονάδες δημόσιας υγείας των Νησιών μας (τα 6 Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και τα Πολυδύναμα Ιατρεία) με όλο το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
• Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
• Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των μονάδων αυτών.
• Κάλυψη με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.
• Να δημιουργηθεί σύγχρονος κρατικός φορέας διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους από τα νησιά σε κεντρικά νοσοκομεία.
• Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
• Να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας και όλες οι μονάδες υγείας με ασθενοφόρα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που έχουν στην ευθύνη τους.

Έτυχε την πλήρη απαξίωση, με το επιχείρημα του περιφερειάρχη, ότι οι θέσεις αυτές είναι κομματικές. Αποκάλυψε με αυτό τον τρόπο σε ότι αφορά το λαό και ιδιαίτερα το μεγάλο ζήτημα της υγείας, τη δική του κομματική πολιτική που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, που δραστηριοποιούνται και λιγουρεύονται τον τομέα της υγείας. Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δική του κομματική πολιτική, η οποία συμπίπτει με την πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων , συγκυβερνήσεων και Ε.Ε., ότι η υγεία είναι ένα εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.
Καμία ψευδαίσθηση, καμιά επανάπαυση δεν πρέπει να υπάρξει. Εδώ και τώρα αγώνες και διεκδικήσεις για τη κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και στα ζητήματα της Υγείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης.
Ρόδος 24 Μάη 201

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos