Ο εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντάχθηκε στο Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020»

05 Απριλίου 2016 13:38

Με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» η πράξη «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με προϋπολογισμό 2,9 εκ. €.

Το έργο αφορά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του υπάρχοντος πυροσβεστικού - διασωστικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών - διασωστικών επεμβάσεων, αλλά και την ενίσχυση των μέτρων περιορισμού ή και αποτροπής μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, που εξαρτώνται από την επάρκεια κατάλληλων, σύγχρονων και αξιόπιστων μέσων επέμβασης που είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια περιλαμβάνει:
• Τέσσερα (4) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα για τα νησιά Άνδρο, Νάξο, Τήνο και Καρπάθο.
• Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού για τα νησιά Σύρο και Ρόδο.
• Πέντε (5) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού για τα νησιά Άνδρο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο και Κάρπαθο.
• Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού για το νησί της Καρπάθου.
• Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 5000 λίτρων νερού για τα νησιά Κάρπαθο και Σύρο.
• Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (6Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 10000 λίτρων νερού και 1 Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν για την Κάρπαθο.

Τέλος περιλαμβάνεται ειδικός εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης (Επινώτιοι πυροσβεστήρες, αντιπυρικές στολές προσέγγισης και ατομικές προσωπίδες) για τα νησιά της Σύρου, Ρόδου και Κω.

Η προμήθεια των οχημάτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2017.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos