Σε Λέρο και Αγαθονήσι μεταφέρεται η έκθεση σκίτσου για το προσφυγικό , «Μετέωρο Βήμα»

25 Απριλίου 2016 16:29

Τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου που έδωσαν περιεχόμενο στις λέξεις «ανθρωπισμός» και «αλληλεγγύη», στέλνουν τα πιο δυνατά μηνύματα, με τους πιο ισχυρούς συμβολισμούς

Το πιο ηχηρό μήνυμα, τον πιο δυνατό συμβολισμό στέλνουν τα νησιά της Λέρου και του Αγαθονησίου, όπου μεταφέρεται από αύριο, Μεγάλη Τρίτη, η έκθεση σκίτσου για το προσφυγικό ζήτημα «Μετέωρο Βήμα», την οποία συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Μετά από μια εντυπωσιακή παρουσία, αρχικά στην Ρόδο από όπου ξεκίνησε και εν συνεχεία στην Κω, όπου άγγιξε και τις πιο ευαίσθητες χορδές των εκατοντάδων ανθρώπων που την επισκέφθηκαν, η έκθεση των έργων 28 Ελλήνων σκιτσογράφων, που αναδεικνύουν όλες τις πτυχές και τις διαστάσεις του προσφυγικού δράματος, μεταφέρεται σε δύο νησιά της Δωδεκανήσου, την Λέρο και το Αγαθονήσι, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δέχονται και περιθάλπουν, σχεδόν καθημερινά, κατά εκατοντάδες, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τις δύο εκθέσεις θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην Λέρο, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο, Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου στο Λακκί.

Στο Αγαθονήσι, των ελάχιστων κατοίκων και των μεγάλων συμβολισμών , όπου θα μεταφερθεί μέρος της έκθεσης, με αντιπροσωπευτικά έργα των 28 σκιτσογράφων, τα εγκαίνια θα γίνουν την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου και ώρα 14:30, στην αίθουσα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Αγαθονησίου.

Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν ως την Λαμπρή Τρίτη, 3 Μαΐου. Εν συνεχεία, τα 116 έργα των Ελλήνων σκιτσογράφων θα μεταφερθούν στην Αθήνα όπου θα εκτεθούν στις προθήκες του Μετρό, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με σκίτσα τους οι Γιάννης Καλαϊτζής (στη μνήμη του οποίου η έκθεση είναι αφιερωμένη), Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis - Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Μετέωρο Βήμα» ξεκίνησε από τη Ρόδο στις 7 Μαρτίου 2016, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, όπου εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos