Η κατασκευή σχολικών κτιρίων σε Πάρο και Κάλυμνο εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

31 Μαϊος 2016 21:21

Δύο σημαντικά έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Πάρου και της Καλύμνου, εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».
Πρόκειται για τα έργα «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας Πάρου» με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000,00 € και «Επέκταση 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου» με προϋπολογισμό 1.250.000, 00 €.

Το πρώτο έργο αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, δυναμικότητας 150 μαθητών καθώς και στην κατασκευή ( ως συνεχιζόμενο έργο από το προηγούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ) αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται η αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος επιφάνειας 255 τ.μ. του σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 1.075,78 τ.μ., ώστε να δημιουργηθούν δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο τμήμα για επέκταση του χώρου διδασκαλίας.
Προβλέπεται επίσης η κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων συνολικής επιφάνειας 1.165,90 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2017.

Το δεύτερο έργο αφορά το 1ο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, που προέρχεται από την συνένωση του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκονται σε διαφορετικά οικόπεδα, δυναμικότητας 200 μαθητών. Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση, λόγω παλαιότητας, του υφιστάμενου κτίσματος του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου και την ανέγερση νέου κτιρίου, που θα περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα σίτισης και θεατρικής αγωγής, γραφεία δασκάλων, βιβλιοθήκη και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos