Στη Σέριφο ο Νίκος Συρμαλένιος για τα 100 χρόνια από την αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων

23 Αυγούστου 2016 13:16

Εκατό χρόνια πέρασαν από τη μεγάλη απεργία των εργατών των ορυχείων της Σερίφου, που κατέληξε στο αιματοκύλισμα με τέσσερεις νεκρούς εργάτες από τη χωροφυλακή.

Στην εκδήλωση που έγινε στο νησί μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στο Μεγάλο Λιβάδι στο χώρο που έγινε η απεργία και η σύγκρουση, τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τον ηρωισμό των εργατών που πάλεψαν για το αυτονόητο, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για οχτάωρο και για αυξήσεις στο μεροκάματο και τόνισε ότι ο αγώνας αυτός αποτέλεσε, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, το έναυσμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων για χειραφέτηση από το κεφαλαιοκρατικό σύστημα.

Δυστυχώς από το 1990 και μετά, η επικράτηση των νεοφιλελεύθερων δογμάτων στην Ευρώπη επέφερε μεγάλο πλήγμα στις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους, στα εργατικά δικαιώματα, στις αμοιβές και στις συντάξεις και οδήγησε σε πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση.

Γι αυτό και η καλλίτερη επικαιροποίηση του αγώνα των εργατών της Σερίφου, είναι η συστράτευση ενάντια στα ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά μηνύματα, που δημιουργούνται από τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη φτωχοποίηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς της Σερίφου!!!

21/8/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos