Γιώργος Λεονταρίτης: «Ουκ εξάγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι»

27 Οκτωβρίου 2016 15:16

Χαίρομαι ειλικρινά που η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επιβεβαιώνει το περιεχόμενο του δελτίου τύπου του γραφείου μου, σχετικά με την έλλειψη πτητικών μέσων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε προχθές το νησί της Σύρου.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρεται αυστηρά στην τυπολατρία της διαδικασίας κλήσης των πτητικών μέσων.

Η αλήθεια όμως έρχεται να αναδειχθεί μέσα από την παραδοχή της ίδιας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι:

1. Τα μισθωμένα ελικόπτερα δε μπορούσαν να επιχειρήσουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, διότι έληξε η σύμβαση τους και ουδέποτε ανανεώθηκε.
2. Τα super puma των οποίων ζητήθηκε η συνδρομή για την μεταφορά πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν διότι είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών.
Επιχειρώντας λοιπόν μια δεύτερη ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΓΓΠΠ αναρωτιέμαι τι ανακριβές ανέφερα στην ανακοίνωσή μου προκαλώντας την αντίδρασή της;
Όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας, να υπενθυμίσω στη ΓΓΠΠ ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει έμπρακτα αποδείξει την συμβολή της. Αποτέλεσμα αυτής, αποτελεί η αγορά εξοπλισμού αξίας 45.000 ευρώ τόσο για το Πυροσβεστικό Σώμα όσο για τις εθελοντικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων προκειμένου να επιχειρούν με περισσότερη ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά.

Να υπενθυμίσω τέλος ότι ουδέποτε υπήρξα φειδωλός στο να αποδώσω τα εύσημα στην ΓΓΠΠ για την άμεση ανταπόκρισή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, γεγονός που αποδεικνύει την αξιοκρατική προσέγγιση που οφείλω να έχω απέναντι στη διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη διευκρινιστική τοποθέτηση δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών μου αγνοώντας, παρακάμπτοντας και αδιαφορώντας για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες βεβαίως σε πολλές περιπτώσεις «κρύβουν» και ιδιοτελή προσωπικά κίνητρα προκειμένου να καλύψουν ανεπάρκεια στη άσκηση των καθηκόντων τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos