Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έλαβε μέρος στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου

14 Νοεμβρίου 2016 22:37

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έλαβε μέρος στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο «η τοπική αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής», στην Ρόδο το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.


Μάλιστα ήταν ένας από τους βασικούς εισηγητές του συνεδρίου, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, βουλευτές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Ν. Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων και δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους 34 δήμους του Ν. Αιγαίου. Τη Μύκονο εκπροσώπησαν πέραν του Δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Αντώνης Κουσαθανάς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο οποίος είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ, στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει, ότι ο νομοθέτης και η διοίκηση πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και να μεριμνούν για την ανάπτυξη τους και πρότεινε την ουσιαστική εφαρμογή του με την μεταβίβαση πόρων από το κράτος παράλληλα με τις αρμοδιότητες.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη για την αποκέντρωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, όπως γίνεται σε όλο το σύγχρονο κόσμο και πρότεινε για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης να δοθούν κίνητρα και συγκεκριμένα να χορηγηθεί επίδομα σίτισης και διαμονής στους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και σε όσους υπηρετούν στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.

Τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ως Υπουργός Εσωτερικών ενσωμάτωσε την τροπολογία του Δήμου Μυκόνου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την προσέλκυση υπαλλήλων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos