Με 2,5 εκατ, ευρώ από το Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, η Περιφέρεια ενισχύει με τον πιο σύγχρονο ψηφιακό και εργαστηριακό εξοπλισμό, τα σχολεία των νησιών

25 Νοεμβρίου 2016 16:37

Με στόχο την ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών στην επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και την προώθηση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ποσό 2.475.000 ευρώ θα διατεθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων στα νησιά της Περιφέρειας, με σύγχρονο εργαστηριακό και ψηφιακό εξοπλισμό.


Με το έργο επιδιώκεται η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού αποτελεί το μέσο προς την επίτευξη του στόχου.
Ειδικότερα:
Η Πράξη “Εξοπλισμός ΤΠΕ σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” εντάσσεται στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.730.000 ευρώ και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτραπέζιων βιντεοπροβολέων, εκτυπωτών, διαδικτυακών καμερών, εξωτερικών σκληρών δίσκων, πολυμηχανημάτων, ασύρματων σημείων πρόσβασης, εξυπηρετητών και σετ ρομποτικής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για όλες τις σχολικές μονάδες των μεγάλων νησιών.
Η Πράξη “Εργαστηριακός εξοπλισμός σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης ΠΕ Δωδεκανήσου” εντάσσεται στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τα εργαστήρια:
• του 1ου ΕΚ Ρόδου, στους Τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Γεωπονίας, Μηχανολογίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών,
• του 2ου ΕΚ Ρόδου, στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας,
• του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου, στους Τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και Μηχανολογίας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018.
Και οι δύο Πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos